Διαιτησία: Προβληματισμός και «γκάζια» για τα λάθη στο Κηφισιά – Ολυμπιακός

Η ΚΕΔ είδε σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Κηφισιά – Ολυμπιακός και έκανε έντονες παρατηρήσεις.

Προβληματισμός και εκνευρισμός στην Επιτροπή για τα διαιτητικά λάθη που έγιναν στο Κηφισιά – Ολυμπιακός. Σύμφωνα με την ΚΕΔ, δεν τηρήθηκε το πρωτόκολο του VAR στη φάση του πέναλτι που έπρεπε να καταλογιστεί στον Ροντινέι, ενώ μπήκαν λάθος και οι γραμμές στο γκολ του Ελ Αραμπί,

άσχετα αν τελικά ήταν οφσάιντ ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Στις εγκαταστάσεις του VAR στο Μαρούσι, παρών ο Λίντμπεργκ, αλλά στους διαιτητές μίλησε ο Καρατζίκας. Το μέλος της ΚΕΔ είχε έντονα παράπονα από τους Παπαδόπουλο και Ψάρρη που ήταν VAR και AVAR στην αναμέτρηση. «Τι ακριβώς κάνατε;» αναρωτήθηκε αρχικά. «Θα έχουμε όλοι πρόβλημα με τέτοια λάθη. Γιατί οφσάιντ στη φάση του πέναλτι. Δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων.

Παρατηρήσεις έγιναν και στον διαιτητή Μανούχο από τον Καρατζίκα ο οποίος ήθελε από τον διεθνή ρέφερι να ζητήσει να δει ο ίδιος τη φάση από την αρχή και να αποφασίσει αν ο εκτεθειμένος Ρόντινεϊ κάνει παράβαση οφσάιντ. «Γιατί δεν τους ξύπνησες στη φάση του πέναλτι;».

Η αναμέτρηση της Καισαριανής μονοπώλησε την κουβέντα των μελών της ΚΕΔ και την επομένη της αναμέτρησης. Είναι δεδομένο οτι οι εμπλεκόμενοι διαιτητές τελούν υπό τιμωρία χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το διάστημα που θα μείνουν εκτός ορισμών.

Πολλά τα λάθη στο VAR το τελευταίο διάστημα. Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχουν γίνει «εγκλήματα» αλλά ο… άσχετος με το VAR Λιντμπεργκ που μπήκε από… σπόντα στο συγκεκριμένο πόστο δεν έχει τις γνώσεις να διορθώσει κανένα και να εκπαιδεύσει τους διαιτητές. Για υπεύθυνο των βοηθών τον προόριζαν τον Σουηδό, VAR manager τον «βάφτισαν» εξαιτίας της απομάκρυνσης του Καπέλα! Φέρει ευθύνη η ΕΠΟ. Και μεγάλη!

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα