Δημοσκοπήσεις – Οι νέοι αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση

Δημοσκοπήσεις – Όλο και περισσότεροι νέοι αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας

Όπως αναφέρει στο σημερινό του ρεπορτάζ ο Άρης Ραβανός στο Βήμα της Κυριακής,
με στόχο να διευρύνει την επιρροή του σε ψηφοφόρους που κινούνται στη ζώνη των 17-44 ετών θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται

ακόμη σημαντικά να καρπωθεί τη φθορά της κυβέρνησης.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα δίνουν μεγάλη έμφαση στο λεγόμενο διαγενεακό χάσμα και φιλοδοξούν να κερδίσουν την εύνοια των νέων ανθρώπων.

Παρατηρώντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια της νέας γενιάς κυρίως έως 34 ετών από την κυβερνητική πολιτική και τη διαχείριση στο πεδίο της πανδημίας θα επιχειρήσουν να καταστήσουν ελκυστικό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για αυτόν τον λόγο την τελευταία περίοδο υπήρξε η επιστροφή στον δρόμο και στις κινητοποιήσεις καθώς είδε στο νεανικό κοινό ένα δυνητικό ακροατήριο.

Σε κόκκινο συναγερμό το Μαξίμου

Το εύρημα που κρίνεται και από στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού ως ιδιαιτέρως ανησυχητικό,είναι το πολύ μεγάλο ποσοστό αρνητικών αξιολογήσεων στις δημοσκοπήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας στις μικρότερες ηλικίες.

Όπως φαίνεται στην πρόσφατη έρευνα της Metron Analysis οι αρνητικές εντυπώσεις για το έργο της κυβέρνησης στην πανδημία, είναι περισσότερες σε όλη την ηλικιακή ομάδα κάτω των 50 ετών.

Στις δυναμικές ηλικίες 17-34 ετών το χάσμα είναι τεράστιο με τις αρνητικές εντυπώσεις να φθάνουν το 66 και τις θετικές μόλις στο 26.

Παράλληλα σημαντική είναι η υποχώρηση των θετικών αξιολογήσεων της κυβέρνησης συνολικά.
Μάλιστα στο θέμα της πανδημίας οι θετικές αξιολογήσεις έχουν υποχωρήσει κατά 7-10 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Η επιβεβαίωση της αρνητικής διάθεσης των νέων συνέπεσε με τις εκτιμήσεις στελεχών του κεντρικού κυβερνητικού επιτελείου τα οποία τις προηγούμενες εβδομάδες μετέδιδαν την ανησυχία τους για την πολιτική επίπτωση της πανδημίας.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη κατανοούν μεταξύ όλων των άλλων ότι η συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα είναι εκείνη που κατά τα αναμενόμενα θα εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά της καθώς οι συμπεριφορές της διέπονται από εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής

Ρεπορτάζ: Άρης Ραβανός – Το Βήμα της Κυριακής

από το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα