«Ελ. Βενιζέλος»: Αρνητικό ρεκόρ 19 χρόνων!

14:02 5/5/2020 - Πηγή: Sportime
Στο 98,9% κυμάνθηκε η μείωση των επιβατών τον Απρίλιο στο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος με την πτώση στους επιβάτες εξωτερικού να είναι στο 99,3%.

Κοντά στο απόλυτο μηδέν ήταν η επιβατική κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος για το μήνα Απρίλιο, τον μήνα όπου η πανδημία του κορονοϊού, καθώς και οι επιπτώσεις της στο αεροπορικό ταξίδι, κορυφώθηκαν σε Ευρώπη και Αμερική, με ελαχιστοποίηση

των αεροπορικών πτήσεων.

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου σχεδόν μηδενίστηκε, όντας 98,9% κάτω από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, με μόλις μόνο 21.759 επιβάτες, κυρίως για επαναπατρισμούς, μετάβαση στο χώρο κύριας κατοικίας, μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού κ.τ.λ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Αδιανόητο: Μετανάστες στη Μόρια αρπάζουν σκυλιά μέσα από σπίτι (vid)

Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2001 οπότε και άνοιξε τις πύλες του το αεροδρόμιο.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2020 ανήλθε σε 38.490, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 33,3% σε σχέση με το 2019, λόγω των πτήσεων που ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου, εξαιτίας της πανδημίας.

Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 32,4% και οι διεθνείς πτήσεις εσωτερικού κατά 34%. Μόνο για το μήνα Απρίλιο, η μείωση των πτήσεων σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι ήταν στο 84,8% στο σύνολο, με μεγαλύτερη τη μείωση όσον αφορά τις πτήσεις του εξωτερικού (-90,9%) και μικρότερη τις πτήσεις εσωτερικού (-75,9%).

The post «Ελ. Βενιζέλος»: Αρνητικό ρεκόρ 19 χρόνων! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα