Ελλάδα μας, πώς σε κατάντησαν έτσι οι ηγέτες σου; Έγινες η «παιδική χαρά» του αλυτρωτισμού των γειτόνων

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες, παρακολουθούμε ένα εθνικό κατάντημα δίχως ιστορικό προηγούμενο. Μια πρωτοφανώς ανθελληνική κυβέρνηση έχει βαλθεί να διασύρει συνεχώς την πατρίδα μας και να την οδηγεί από τη μία διπλωματική κατραπακιά στην άλλη.

Η Ελλάδα Α.Ε. που έχει δημιουργήσει ο άπατρις διεθνιστής businessman που ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει γίνει η παιδική χαρά του κάθε μαξιμαλιστή γείτονα, του κάθε χιτλερίσκου, της κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας. Δεμένος χειροπόδαρα από

τα ευρωατλαντικά δεσμά, ο πρωθυπουργός έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε σάκο του μποξ στο γεωπολιτικό ρινγκ των Βαλκανίων.

Όταν για 5 χρόνια απομειώνεις συστηματικά το εθνικό μας κύρος και εγκαταλείπεις όλες τις κόκκινες γραμμές, νομοτελειακά θα ερχόταν η στιγμή που Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια θα σε κάνουν διπλωματικό τους παίγνιο, και μάλιστα ταυτόχρονα. Γιατί το ετοιμοθάνατο θήραμα, το «μυρίζονται» και το περικυκλώνουν όλα τα όρνια μαζί.

Ο Ερντογάν συναντά τον Μητσοτάκη στην Άγκυρα, με την Τουρκία το προηγούμενο διάστημα να έχει δεσμεύσει με Navtex ακόμα και το κεντρικό Αιγαίο, να έχει «απαγορεύσει» τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στα χωρικά μας ύδατα, να έχει μετατρέψει τη Μονή της Χώρας σε τζαμί και να εισάγει το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» στα τουρκικά σχολεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πουλάει «ήρεμα νερά» και «φιλία» σε όσους ανεγκέφαλους έχουν απομείνει να τον πιστεύουν, την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν εκφράζει ότι κακώς δεν κατελήφθη και η άλλη μισή Κύπρος, αλλά και ότι θεωρεί «δική του πόλη» τη Θεσσαλονίκη.

Η Μενδώνη φωτογραφίζεται περιχαρής με φόντο τον Κεμάλ Ατατούρκ, ο Γεραπετρίτης κάνει τεμενάδες στον Σουλτάνο και λέει ότι έχει κουραστεί να είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη», η Μπακογιάννη μιλάει για «τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο» και ο Καιρίδης λανσάρει τη βίζα για την «απόβαση» των Τούρκων στα νησιά μας.

Από την άλλη, ο τουρκόφιλος βαρόνος Έντι Ράμα, διάλεξε την ημερομηνία συμπλήρωσης ενός έτους από την παράνομη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη για να πραγματοποιήσει προεκλογική καμπάνια αλυτρωτισμού μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Ήταν μια κίνηση σαν να έλεγε προς την Ελλάδα: «άμα θέλετε εσείς φυλακισμένο δήμαρχο για ευρωβουλευτή, θα σας δείξω εγώ ποια ομογένεια κάνει κουμάντο στις διμερείς μας σχέσεις». Και σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, ο Ράμα δεν έχει παρατημένους τους συμπατριώτες του. Κάθε άλλο.

Θυμόμαστε ότι ο Ράμα απ’ την πλευρά του είχε περάσει από κόσκινο τον Μητσοτάκη για να τον αφήσει να μιλήσει σε λίγους Έλληνες σε Χιμάρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη. Φυσικά ο Μητσοτάκης δεν είχε και τίποτα υψηλότερες απαιτήσεις. Του έφταναν μερικά ενσταντανέ για να τα βάλει στα social και να το παίξει «πατριώτης».

Κι ενώ ο Ράμα πραγματοποιεί μια κανονική εθνοκάθαρση στην ιερή γη της Ηπείρου, ήρθε ανενόχλητος στην ξέφραγη χώρα μας ως «ιδιώτης επισκέπτης» και μίλησε σαν επίδοξος κατακτητής, φωνάζοντας ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες όσο και στους Αλβανούς».

Μέσα στην καρδιά της Ελλάδας, πούλησε στους χιλιάδες συμπατριώτες του την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», έθεσε ζήτημα Τσαμουριάς, βάφτισε «Αλβανίδα» τη Μπουμπουλίνα και αποθεώθηκε με τον «ύμνο» των ουτσεκάδων να συνοδεύει τις επευφημίες. Που να ήξερε ο εθνομάρτυρας Κωνσταντίνος Κατσίφας ότι 6 χρόνια μετά από τη θυσία του για την λατρεμένη του πατρίδα, το καθεστώς Ράμα θα έκανε εθνικιστική φιέστα μέσα στην Αθήνα. Είναι να κλαίμε με μαύρο δάκρυ με αυτά που βλέπουμε.

Σε μια εποχή που το ψευδοκράτος του Κοσόβου έχει γίνει μήλο της έριδος για το ΝΑΤΟ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρόδωσε τα δίκαια της αδελφής Σερβίας, ο Ράμα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το ευνοϊκό μομέντουμ και απλά παραμέρισε τους προσκυνημένους της ελληνικής κυβέρνησης για να υψώσει ανάστημα εκείνος. Το χαΐδεμένο παιδί της Αμερικής και της Γερμανίας, γνώριζε καλά ότι θα συναντήσει μηδενική αντίσταση από τους αμερικανόδουλους των Αθηνών.

Τα ίδια και χειρότερα έχουμε και με το κρατίδιο των Σκοπίων. Φτάσαμε στην εποχή που ένα μικρό πολυεθνικό μόρφωμα, μας κάνει διπλωματικό «bullying», γιατί βλέπουν πως οι ηγέτες της Ελλάδας έχουν ξεπουλήσει κάθε εθνική αξία. Κρούουν ανοιχτές θύρες δηλαδή. Η νέα σκοπιανή πρόεδρος ορκίστηκε στο όνομα της «Μακεδονίας» (σκέτο) και ο Μητσοτάκης έτρεξε πίσω από την Ούρσουλα και τον Μπορέλ για να κάνουν «ντα» τους σκοπιανούς εθνικιστές.

Αντί ο πρωθυπουργός να αντιμετωπίσει το θέμα ως – καθαρά – διμερές και εθνικό, «φοβερίζει» τα Σκόπια με μια δήθεν διακινδύνευση της ευρωπαϊκής τους πορείας, ακριβώς όπως οι ενδοτικές κυβερνήσεις έκαναν τόσα χρόνια με την Τουρκία, και είδαμε σήμερα σε τι βαθμό αποθράσυνσης έχει φτάσει ο Σουλτάνος. Φυσικά ο Μητσοτάκης δεν τολμά να καταγγείλει το κουρελόχαρτο των Πρεσπών, ούτε καν σαν απειλή σε θεωρητικό επίπεδο. Εκείνος ήταν άλλωστε που στηλίτευε τη Βουλγαρία ως «εμπόδιο» για την ενταξιακή πορεία της ψευτομακεδονίας.

Φτάσαμε στην απόλυτη εθνική ξεφτίλα, να παρακαλά η ελληνική κυβέρνηση τους σκοπιανούς να σεβαστούν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και να μην έχουν παραπάνω αξιώσεις! Που να ήξερες αείμνηστε Μίκη Θεοδωράκη όταν γέμιζες το Σύνταγμα με ποτάμια λαού για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ότι σήμερα οι «άριστοι» του Μαξίμου θα εκλιπαρούσαν τους ευρωπαίους εταίρους για να ξαναμπεί το «Βόρεια» στη μαρκίζα της ψευτομακεδονίας!

Πραγματικά η κατρακύλα είναι τόσο μεγάλη και οι μειοδοσίες τόσες πολλές, που οφείλεται καθαρά σε παρέμβαση του Θεού το ότι η χώρα μας δεν έχει καταρρεύσει ακόμα ολοκληρωτικά. Αλλά για πόσο;

Ελευθέριος Ανδρώνης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα