ΕΠΟ: Έχει ορίσει αρμόδια την ΕΕΑ για πολυιδιοκτησία

Το θέμα ΠΑΟΚΞάνθη με την πολυιδιοκτησία φέρνει στο προσκήνιο μία απόφαση που είχε πάρει η ΕΠΟ το καλοκαίρι να αλλάξει τον κανονισμό της. Μία από τις γραμμές που ακολουθούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

αναφέρει ότι η ΕΕΑ δεν είναι η αρμόδια να κρίνει το θέμα πολυιδιοκτησίας.

Κάτι όμως το οποίο έχει αλλάξει από το περασμένο καλοκαίρι μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας. Και διοικητικού συμβουλίου που είχε γίνει παρουσία των Χέρμπερτ Χούμπελ και Πετρ Φούσεκ από FIFA/UEFA.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ το προηγούμενο καλοκαίρι είχε ανακοινώσει πως η Ομοσπονδία δεν θα είναι πλέον αρμόδια για την πολυιδιοκτησία ομάδων. Αλλά αρμόδια είναι πλέον η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η οποία εκδίκασε την υπόθεση και η εισήγησή της είναι να υποβιβαστεί τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ξάνθη, διότι αποδεικνύεται πολυιδιοκτησία στις δύο ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – ΠΑΟΚ: Κατατέθηκε η μήνυση κατά της ΕΕΑ

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ το καλοκαίρι για αλλαγή του κανονισμού, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Απαλείφεται εν συνόλω από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου το άρθρο 30 που αφορά σε ζητήματα πολυιδιοκτησίας Π.Α.Ε., δεδομένου ότι το θέμα άπτεται των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ υπάρχει σχετική ρητή διάταξη και στο Ν.2725/99».

Από την πλευρά του το Πειθαρχικό Όργανο της Super League θα κοιτάξει την υπόθεση την προσεχή Δευτέρα. Τονίζουμε όμως, όπως έχει ήδη γραφτεί, πως δεν πρόκειται να γίνει νέα εξέταση αφού θα πρέπει να αποφασίσει την τιμωρία των ομάδων πάνω στα στοιχεία που έχει ήδη μαζέψει η ΕΕΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΕΠΟ από το καλοκαίρι…

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post ΕΠΟ: Έχει ορίσει αρμόδια την ΕΕΑ για πολυιδιοκτησία appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα