Εθνική Ελλάδας: Τα βρίσκουν Πογέτ και Κωνσταντέλιας

Για την Εθνική Ελλάδας ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι το παρόν και το μέλλον. Δεν νοείται να μην είναι στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ. Ευτυχώς, ο μηχανισμός ανάμεσα στον ομοσπονδιακό τεχνικό και τον παίκτη του ΠΑΟΚ λειτουργεί αρκετά καλά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σίγουρα δεν έχουμε την πολυτέλεια. Ξεκάθαρα. Δεν είμαστε Ισπανία, Πορτογαλία. Καν προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα και βάσει πληθυσμού για να αποκλείουμε την ποδοσφαιρική πάστα/παιδεία από την ζωή μας.

Ο

Κώστας Φορτούνης, δυστυχώς, κουράστηκε νωρίς. Έκλεισε το κεφάλαιο Εθνική Ελλάδας από την στιγμή που ο Γκουστάβο Πογέτ είχε άλλες προτεραιότητες και τον άφηνε σερί εκτός κλήσεων, ενώ έβλεπε ότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Άντε πες είναι 31 ετών. Κρίμα και άδικο και πάλι, αλλά ΕΓΙΝΕ! Πάμε στον έτερο κύριο που αποτελεί το σήμερα (και ενδεχομένως το… αύριο) του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ένα παιδί 20 ετών που έχει την δική του κοσμοθεωρία εντός γηπέδου και ένα status που μερικές φορές αμφισβητείται τόσο από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, όσο και από τον Γκουστάβο Πογέτ ένεκα της ιδιομορφίας του.

Λειτουργεί ακόμη σαν παιδί. Έστω και αν είναι επαγγελματίας που αμείβεται αδρά (σ.σ.: πάνω από 4 κατοστάρικα το νέο του συμβόλαιο).

Μανουριάζει εύκολα στην παρατήρηση, κρατάει μούτρα αν δεν περάσει το δικό του, δεν είναι τόσο σχολαστικός στις υποχρεώσεις του, ΑΛΛΑ το τάλαντό του ξεχειλίζει. Κοινώς, έχει τα κουμπιά του.

Στα ματς του Σεπτεμβρίου έγινε «εθνικό θέμα» διότι απουσίαζε από τις κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ.

Ακούστηκαν πολλά, γράφτηκαν άλλα τόσα. Τώρα έχουμε ξανά αγώνες: 13/10, ΕΪΡΕ (εκτός), 16/10, Ολλανδία (εντός έδρας). Και το ερώτημα είναι: θα κληθεί ή όχι ο Κωνσταντέλιας;

Βάσει πηγών μας, ήδη οι δύο πλευρές έχουν ρίξει νερό στο κρασί τους. Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η Εθνική μέσω Φύσσα, Κωνσταντινίδη έχουν δημιουργήσει έναν μηχανισμό επαφής ανάμεσα στον «Ντέλια» και τον Πογέτ για να καταστεί σαφές πως δεν υπάρχει παρεξήγηση.

Το πρώτο βήμα έγινε, το δεύτερο σφραγίζεται με την κλήση του. Πρώτα ο Θεός…

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα