Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024: Άπνοια στη θάλασσα – Λόγια έμπνευσης από τους Ολυμπιονίκες στους μικρούς ιστιοπλόους

Οι άνεμοι που περίμεναν με καρτερικότητα για ώρες οι ιστιοπλόοι στο φαληρικό όρμο τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, δεύτερη μέρα του ILCA Senior European Championships & Open European Trophy 2024, δεν φύσηξαν ποτέ.

Τα σκάφη μπήκαν στο νερό λίγο μετά τις 11.30, δόθηκε εκκίνηση σε δύο ιστιοδρομίες της Ολυμπιακής κλάσης ILCA 7, αλλά οι ιστιοπλόοι δεν πρόλαβαν να ξεμακρύνουν μακρύτερα από τη δεύτερη σημαδούρα, καθώς οι ασθενείς άνεμοι που έπνεαν στο φαληρικό όρμο δεν επέτρεψαν

να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Αν και οι ιστιοπλόοι περίμεναν καρτερικά μέσα στο νερό στα σκάφη τους, η ένταση των ανέμων δεν έφτασε ποτέ σε επίπεδα κατάλληλα για τη διεξαγωγή ιστιοδρομιών και η μέρα πέρασε χωρίς να καταγραφεί αγώνας.

Το ίδιο συνέβη λίγο αργότερα και με τους δύο στολίσκους, μπλε και κίτρινο, των γυναικών (ILCA 6), κι έτσι η κατάταξη παραμένει ως έχει μετά την πρώτη ιστιοδρομία που έγινε την Κυριακή.

«Δεν μας έκαναν το χατίρι οι άνεμοι, ώστε να δούμε πραγματική αγωνιστική δράση. Σε κάθε περίπτωση και για να γνωρίζει ο κόσμος τι γίνεται από εδώ και πέρα, αρκούν τέσσερις ιστιοδρομίες για να κατοχυρωθεί η τελική κατάταξη στον αγώνα.

Οι τρεις πρώτες μέρες (18-20 Φεβρουαρίου) είναι προκριματικοί. Εφόσον δεν πραγματοποιηθούν τέσσερις ιστιοδρομίες, θα πάρουμε μέρα από τους τελικούς, δηλαδή από την Τετάρτη και μετά», δήλωσε ο αρχιπροπονητής του N.O. Καλαμακίου και διευθυντής της διοργάνωσης, Τζώρτζης Κεφαλλονίτης.

Οι ιστιοδρομίες της τρίτης μέρας είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν, καιρού επιτρέποντος, στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, τις επόμενες μέρες θα πνεύσουν άνεμοι που θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή έστω του ελάχιστου αριθμού ιστιοδρομιών.

Το ILCA Senior European Championships & Open European Trophy 2024 έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 23 Φεβρουαρίου.

Μια αξέχαστη συνάντηση των μικρών ιστιοπλόων του ΝΟΚ με τους Ολυμπιονίκες των ILCA 6 και 7

Οι μικροί ιστιοπλόοι του Ν.Ο. Καλαμακίου είχαν την ευκαιρία, με πρωτοβουλία του Τζώρτζη Κεφαλλονίτη, να συναντήσουν από κοντά, να απευθύνουν ερωτήσεις και να λάβουν χρήσιμες συμβολές από δύο εμβληματικούς Ολυμπιονίκες της κλάσης ILCA, τη Δανέζα Anne-Marie Rindom και τον Κροάτη Tonči Stipanović που βρίσκονται αυτές τις μέρες στον Άλιμο για να λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Η 32χρονη Rindom έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα της και είναι η ενεργεία κάτοχος του Ολυμπιακού, του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού τίτλου στα ILCA 6. Ήταν ακόμα δεύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ο 37χρονος Stipanović, είναι δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης, έχει καταταγεί ισάριθμες φορές δεύτερος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και έχει αναρριχηθεί τέσσερις φορές στην κορυφή της Ευρώπης στα ILCA 7.

Τα παιδιά πρόσφεραν στους καλεσμένους του Ομίλου ατομικά και ομαδικά χειροποίητα δώρα με πολύ αγάπη και εκτίμηση, ενώ ο γενικός γραμματέας του Ν.Ο.Κ., Γρηγόρης Οικονόμου χάρισε στη Rindom και στον Stipanović, τον επίσημο ιματισμό της διοργάνωσης.

«Ξεκίνησα ιστιοπλοΐα σε ηλικία εφτά ετών από τα Optimist και μετά πέρασα στα Europe. Θυμάμαι είμασταν έξι κοπέλες στον όμιλό μου και η πιο ωραία ανάμνηση από εκείνα τα χρόνια είναι το ωραίο κλίμα.

Έγινα καλή σε αυτό που κάνω γιατί πάντοτε βοηθούσαμε η μία την άλλη» είπε η Rindom στους νεαρούς ιστιοπλόους και συμπλήρωσε:

«Αν και το άθλημα είναι ατομικό, πάντα ανταλλάσσαμε απόψεις για το τι πήγε ή δεν πήγε καλά. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον και γινόμαστε όλοι καλύτεροι.

Απέκτησα πραγματικούς φίλους στην ιστιοπλοΐα, απολάμβανα αυτό που έκανα και συνεχίζω να το κάνω».

Οι υποστηρικτές και οι χορηγοί

Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Αλίμου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά με πολυκάμερη κάλυψη και drones μέσα από τη θάλασσα, από την ομάδα ζωντανών μεταδόσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μέσω του καναλιού της στο YouTube.

Το 2024 ILCA Senior European Championships & Open European Trophy στηρίζουν οι:

Επίσημοι Συνεργάτες: Cosmote – Επίσημος Συνεργάτης Τεχνολογίας, In the loop, μια πρωτοβουλία του Ομίλου Πλαστικά Θράκης – Επίσημος Συνεργάτης Βιωσιμότητας και η Περιφέρεια Αττικής.
Κύριοι Χορηγοί: Cosmorama, Νέα Μαρίνα Άλιμος, Coral και Saxdor Yachts.
Χορηγοί Επικοινωνίας: COSMOTE TV, Καθημερινή.
Υποστηρικτές: Paralos, Plangton First, All4sailing.com, Biamar, Fishing Mania, Lifemat, Aside, Zhik, Ειδική Μονάδα Αλληλεγγύης, PD Contruction, Ελληνική Κλάση ILCA, Kavas, Sailways, AVANTI και Caramondani Hellas.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οργανωτική Επιτροπή αγώνων
Πρόεδρος: Νίκη Αναστασίου, πρόεδρος Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας
Αντιπρόεδρος: Γιώργος Χριστόπουλος, Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου
Μέλος: Ευάγγελος Βλάχος, Διευθυντής Νέας Μαρίνας Αλίμου
Μέλος: Βασιλική Μιλλούση, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού

Διοργάνωση
Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου
Διεύθυνση: Λ. Ποσειδώνος, Β’ στάση Καλαμακίου, Νέα Μαρίνα Αλίμου
Τ.Κ.: 17455
Τηλ. επικοιν./Φαξ: +30 210 9829878
Email: [email protected]
Site: http://www.nok.com.gr
Website αγώνα: https://2024-senior.eurilca-europeans.org

Social Media
Facebook: Κalamaki Nautical Club – Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου
Instagram: Κalamaki Nautical Club
Youtube: Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

# διοργάνωσης: #ilcasenioreuropeans2024 #nauticalclubkalamaki #ILCAsailing #ilcaclass #COSMOTE #kalyteroskosmos #RegionofAttica #intheloop #sustainability #cosmorama #NeaMarinaAlimos #saxdoryachts #coral #EurILCA #COSMOTETV #Kathimerini

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα