Φατίχ Τερίμ, ξερό ψωμί και δυο αβγά Τουρκίας! Με αυτόν, ο Παναθηναϊκός δεν «διεκδικεί» το πρωτάθλημα!

Ο Φατίχ Τερίμ έχει δώσει στον Παναθηναϊκο, αυτό που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λόγω βιογραφικού, του το στερούσε.

Για να δώσεις κάτι πρέπει να το έχεις. Ουκ λάβεις παρά του μη έχοντος! Ο Φατίχ Τερίμ ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Οχι για να το διεκδικήσει. Κάτι που έκανε ο Γιοβάνοβιτς πέρσι, αλλά έφυγε… νύχτα και άκομψα. Ο τρόπος ήταν λάθος, σαν

αποτέλεσμα σωστό πέρα για πέρα.

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να (είχε) αλλάξει προπονητή, μια Δευτέρα, μια Τρίτη ή έστω και Σάββατο. Όχι την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων! Εκεί ήταν και το μόνο λάθος που έκανε ο Αλαφούζος, που για να το κάνει τόσο… άγαρμπα θα είχε φτάσει στα όρια του. Και ως γνωστό, ο πληρώνων έχει πάντα δίκιο!

Ο Τερίμ δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό ούτε για να δώσει εξετάσεις ως προπονητής, ούτε για να φτιάξει βιογραφικό. Είναι τόσο μεγάλο και τόσο πλούσιο που θες ρολό… κουζίνας για να τα γράψεις όλα!

Ο Τερίμ δεν ήρθε για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, όπως έκανε ο Γιοβάνοβιτς που έκανε πολλά για τον Παναθηναϊκό. Ήρθε για να το πάρει.

Μπορεί ακόμα να μην τον έχουν μάθει ούτε οι ποδοσφαιριστές του. Ενδεχομένως και να μην έχει καταφέρει να περάσει ούτε την φιλοσοφία του, ούτε το πλάνο του, με τόσους τραυματισμούς και παιχνίδια Τετάρτη – Κυριακή, κάτι που σημαίνει οτι οι κανονικές προπονήσεις είναι ελάχιστες.

Πέρασε όμως κάτι με το που μπήκε στα αποδυτήρια. Την ηρεμία, το παίζουμε για να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε είτε με φορ τον Aκαϊντίν, είτε με 10άρι τον Κώτσιρα, είτε και με τον… φροντιστή τερματοφύλακα. Με όσους έχει, με αυτούς θα παίξει και η μπάλα… πάντα μπροστά.

Κάτι που ο Γιοβάνοβιτς δεν το είχε. Compact, άμυνα στα μεγάλα ματς, να μην χάσουμε και αν κάτσει και η αντεπίθεση να το βάλουμε και να το πάρουμε. Άγχος και πίεση για να μην χάσει καταρχήν ο Παναθηναϊκός. Με τον Τερίμ δεν «παίζει» αυτό.

Μister o Γιοβάνοβιτς, μετρημένος, ευγενικός και κύριος με όλα τα γράμματα κεφαλαία, αλλά πόσες φορές τον είδαμε να χαμογελάει; Πάντα σφιγμένος, πάντα μετρημένος. Όπως και στο παιχνίδι του και στο κοουτσάρισμα του.

Ο Τερίμ είναι πιο αλέγκρος τύπος. Πιο χαλαρός. Οτι βλέπει, το έχει ξαναδει πολλές φορές. Και σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο. Έχει πάρει πολλές κούπες και έχει το know how. Αυτό περνάει στους ποδοσφαιριστές του. Είπαμε για να δώσεις κάτι πρέπει να το έχεις. Ουκ λάβεις παρά του μη έχοντος!

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα