Φόρμουλά 1 Red Bull : Horner είμαι σίγουρος ότι το 2024 οι διαφορές θα μειωθούν

Φόρμουλά 1 Red Bull : Οι αγώνες της Red Bull εξασφάλισαν τον έκτο τους τίτλο κατασκευαστών F1 στο Ιαπωνικό Γκραν Πρι του 2023 και ο οδηγός τους εξασφάλισε το τρίτο του στέμμα οδηγών στο Κατάρ και για πρώτη φορά στην ιστορία τους, πέτυχαν επίσης ένα/δύο στους οδηγούς. Πρωτάθλημα καθώς ο Sergio Perez τερμάτισε δεύτερος μέχρι τον Verstappen.

Ερωτηθείς μετά το φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι εάν οι αντίπαλοι είχαν την ευκαιρία να πιάσουν τη Red Bull,

ο Christian Horner είπε: «Το είδαμε αυτό το 2020 με τη Mercedes.

«Αν θυμάστε, αυτή ήταν η πιο κυρίαρχη χρονιά τους ποτέ και ακόμα, καταφέραμε να τους νικήσουμε το ’21. Υπάρχει μια λεπτή αλλαγή κανόνα, αλλά νομίζω ότι τίποτα δεν μένει στάσιμο. Έχουμε δει ανταγωνιστές να έρχονται πιο κοντά σε διαφορετικούς χώρους και είμαι σίγουρος ότι οι έννοιες θα συγκλίνουν.

«Σταθεροί κανονισμοί πάντα κοντσερτίνα», συνέχισε ο Χόρνερ. «Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να επαναλάβουμε τη σεζόν που είχαμε, αλλά ελπίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τα μαθήματα από την RB19 και να τα εφαρμόσουμε στην RB20 και να βρούμε ένα αυτοκίνητο που θα μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτούς τους τίτλους με.

«Ήταν διαφορετικοί άνθρωποι σε διαφορετικές εποχές. Στριφογυρίζει από τη McLaren που έχει ένα κύμα, τη Ferrari με ένα κύμα, τη Mercedes που εμφανίζεται σε ένα σημείο, οπότε μετακινείται από τόπο σε χώρο», επεσήμανε.

Φόρμουλά 1 Red Bull 2023: Η Red Bull ταπεινώθηκε στη Σιγκαπούρη

Τόσο κυρίαρχο ήταν το RB19 που η Red Bull έχασε μόνο τη νίκη στο Grand Prix της Σιγκαπούρης, το οποίο κέρδισε ο Carlos Sainz για τη Ferrari.

Ερωτηθείς πώς ένιωθε γι’ αυτό, ο Χόρνερ απάντησε: «Σε αφήνει ταπεινωμένο, αλλά υπάρχει ακόμα κάτι για να προσπαθήσεις και είναι ένα χρήσιμο μάθημα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα.

«Η Σιγκαπούρη ήταν ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο. Δεν ονειρευόμουν ποτέ – με ρωτάτε από τον τρίτο αγώνα, «Πιστεύετε ότι μπορείτε να κερδίσετε όλους τους αγώνες φέτος;».

«Το να κερδίζεις 21 από τους 22 αγώνες είναι παράνοια», επέμεινε το αφεντικό της Red Bull.

Φόρμουλά 1 Red Bull 2023: «Για να έχει οδηγήσει ο Max πάνω από 1000 γύρους, να έχει κερδίσει 19 αγώνες, να έχει σπάσει το ρεκόρ της McLaren από το ’88, να έχει σπάσει το ρεκόρ του Seb [Vettel] από το 2013 – οι αναλογίες νικών, όλα τα ποσοστά που έχει χτυπήσει, αυτό το αυτοκίνητο RB19 θα μείνει σίγουρα στην ιστορία για μεγάλο χρονικό διάστημα ως το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο στην ιστορία της Formula 1», κατέληξε ο Horner.

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Τσουχτερό το ποσό εγγραφής για την κάθε ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 2024MotoGP: Marc Marquez η πρώτη εικόνα με τα χρώματα της Ducati- VIDEOΠάνω στην ανησυχία του Horner για το 2024 ήρθε ο Lewis Hamilton να δηλώσει πόσο αισιόδοξος είναι για την Mercedes και το νέο W15

Φόρμουλά 1 Red Bull vs Mercedes 2024:  Ο Lewis Hamilton αποκάλυψε ότι η ομάδα του Mercedes είναι ευγνώμων αφού τερμάτισε τη σεζόν 2023 στη Formula 1 δεύτερη στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Ο Χάμιλτον παρευρέθηκε στο γκαλά απονομής των βραβείων της FIA στο Μπακού την περασμένη Παρασκευή για να παραλάβει το τρόπαιό του για την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών F1 2023, όπου η Mercedes επρόκειτο επίσης να λάβει το τρόπαιο της δεύτερης θέσης για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Οι οκτώ φορές Πρωταθλητές Κατασκευαστών απέτρεψαν μια επίθεση της Ferrari στο φινάλε της σεζόν, το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι , με τον Τζορτζ Ράσελ να τερματίζει τρίτος, τον Χάμιλτον να τερματίζει ένατος, σε σύγκριση με τον δεύτερο για τον Charles Leclerc και τον 18ο για τον Carlos Sainz.

Μιλώντας στα ΜΜΕ στο γκαλά, ο Χάμιλτον ρωτήθηκε για τη διάθεση στη Mercedes, είπε: «Η διάθεση είναι πολύ θετική.

«Νομίζω ότι η ομάδα, όλα τα μέλη της ομάδας είναι απίστευτα ευγνώμονες που βγήκαν δεύτεροι στους κατασκευαστές, δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε αυτή τη σεζόν.

«Είναι πάντα πολύ συναισθηματικό, και είμαι με την ομάδα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά κάθε φορά που επιστρέφεις στο Brixworth και στο Brackley, και βλέπεις και σου θυμίζει πόσο μεγάλη ομάδα σε σπρώχνει μπροστά. , αυτός πρόσθεσε.

«Βλέπετε κάθε άτομο, μερικούς ανθρώπους που είναι νέοι στην ομάδα, που έχουν ενταχθεί ενώ ήμουν εδώ, και μερικούς που ήταν εδώ πολύ πριν, και επίσης μερικούς που έχω δουλέψει στον κινητήρα μου από την πρώτη μου Grand Prix στη Formula 1.

«Είναι εκπληκτικό να βλέπεις μόνο την πρόοδο και την ανάπτυξη και επίσης η ομάδα μας γίνεται όλο και πιο ποικιλόμορφη, κάτι που ήταν πραγματικά ευχάριστο για μένα να βλέπω ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο Βρετανός.

Δύσκολο να κρίνεις τη Mercedes του 2024 από τώρα αλλά είμαι αισιόδοξος

Φόρμουλά 1 Red Bull vs Mercedes 2024: Η Mercedes μιλάει πολύ για τις πιθανότητές της το 2024, με το W15 να αναμένεται να είναι μια σημαντική απόκλιση από τον προκάτοχό του W14 όσον αφορά τη σχεδιαστική φιλοσοφία.

Ερωτηθείς αν του αρέσει αυτό που έχει δει μέχρι στιγμής σχετικά με τη διαδρομή του το 2024, ο Χάμιλτον είπε: «Νομίζω ότι είναι πάντα δύσκολο να [κρίνεις]. Εννοώ, δεν είμαι μηχανικός ή σχεδιαστής.

«Βλέπεις το αυτοκίνητο και είναι συναρπαστικό. Είναι πάντα μια συναρπαστική εποχή του χρόνου γιατί έχω δει το αυτοκίνητο στην αεροδυναμική σήραγγα, πάντα περνάω από την αεροδυναμική σήραγγα όταν πηγαίνω στο εργοστάσιο και, για να το δω να εξελίσσεται προς όποια κατεύθυνση καταλήγει.

«Κυριολεκτικά, όταν έφευγα χθες, ξανά, έσκασα μόνο για να δω πού ήμασταν και όταν επιστρέψω, θα είναι πάλι ένα διαφορετικό ζώο.

«Αλλά έχω απόλυτη πίστη σε αυτό και σε όλους όσους εργάζονται πάνω σε αυτό. Και ελπίζουμε ότι θα είναι σε πολύ πιο ανταγωνιστική θέση την επόμενη χρονιά», κατέληξε το επτά φορές πρωτάθλημα F1.

Abu Dhabi GP: Διάσημοι και εκατομμύρια, ο Jason Statham έδωσε 120.000.000 $ σε αυτόν τον οδηγό της F1Formula 1 2024: Γραμμή εκκίνησης και το ημερολόγιο της F1 2024Aneta Mlcakova και τα βραβεία MotoGP μπήκαν σε δεύτερη μοίραΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα