Φόρμουλα 1: Η Williams θα έχει δυο αυτοκίνητα στην Ιαπώνια αλλά δεν έχει ακόμη ανταλλάκτικα

Williams Φόρμουλα 1: Η ομάδα της Williams F1 είναι σίγουρη ότι θα επανέλθει στις δυνάμεις της με δύο μονοθέσια στο Ιαπωνικό Γκραν Πρι της επόμενης εβδομάδας, αφού έφερε σε δύσκολη θέση τη Formula 1 έχοντας μόνο ένα για το Grand Prix της Αυστραλίας την περασμένη Κυριακή λόγω ζημιάς από τη σύγκρουση, αλλά δεν θα έχει ακόμα ανταλλακτικά.

Ο Logan Sargeant χρειάστηκε να καθίσει έξω στον αγώνα στη Μελβούρνη αφού ο πιο έμπειρος συμπαίκτης Alex Albon, ο αποτελεσματικός νούμερο ένα οδηγός,

κατέστρεψε το αυτοκίνητό του στην πράξη και στη συνέχεια του δόθηκε το αυτοκίνητό του Αμερικανού λόγω έλλειψης τρίτου πλαισίου.

Ο επικεφαλής της ομάδας Τζέιμς Βόουλς είπε σε μια σύντομη ενημέρωση που δημοσιεύτηκε στο www.williamsf1.com , δηλώνει ότι και οι δύο οδηγοί θα αγωνιστούν στη Suzuka.

Το Ράλι των Καναρίων Νήσων θα συμμετάσχει στο WRC το 2025Formula 1 πράσινες ομάδες: Aston Martin, Jaguar, Caterham… όταν οι ομάδες ζουν στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ!MotoGP: Ο Márquez απολαμβάνει τον Acosta και τον βλέπει ως “νούμερο ένα στον κόσμο”

Williams Φόρμουλα 1: Από το εργοστάσιο της Williams στο Grove, ο Vowles είπε για το κατεστραμμένο αυτοκίνητο του Albon: «Είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το σασί. Λάβαμε μέτρα για να βεβαιωθούμε ότι το σασί ήταν πίσω εδώ πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας, νομίζω ότι έφτασε γύρω στις 2 τα ξημερώματα».

Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια αφαιρέθηκε αμέσως και έγιναν επισκευές: «Στη Suzuka θα έχουμε δύο αυτοκίνητα χωρίς πάρα πολλά προβλήματα. Δεν θα έχουμε εφεδρικό σασί στην Ιαπωνία.

«Το αρχικό σχέδιο πριν από την έναρξη της σεζόν ήταν να έχουμε τρία σασί όπως θα περίμενε κανείς στον πρώτο γύρο και αυτό γλίστρησε απαλά προς τον τρίτο γύρο καθώς τα στοιχεία καθυστέρησαν όλο και περισσότερο.

«Από τότε, και ειδικά με τη δουλειά που κάνουμε τώρα στο σασί νούμερο δύο, θα υπάρξει και πάλι μια μικρή καθυστέρηση. Τούτου λεχθέντος, θα έχουμε ένα (τρίτο) πλαίσιο σύντομα», πρόσθεσε ο Vowles.

Williams Φόρμουλα 1: Vowles  Όλος ο κόσμος έχει δει πού βρισκόμαστε στην πραγματικότητα

Εξηγώντας τη γκάφα, ο Vowles είπε ότι η κατασκευή ενός πλαισίου ήταν χιλιάδες ώρες εργασίας στο τμήμα σύνθετων υλικών και μια από τις μεγαλύτερες δουλειές σε μια ομάδα της Formula 1.

Η Williams, έβδομη συνολικά το 2023 με τον Albon να παίρνει 27 από τους 28 πόντους της, δεν έχει ακόμη σκοράρει σε τρεις αγώνες μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Ο Vowles περίμενε ότι οι πέντε τελευταίες ομάδες θα ήταν σε μια σκληρή μάχη κατά τη διάρκεια της σεζόν, με τις πέντε πρώτες να καλύπτουν τις περισσότερες θέσεις πόντων.

Είπε ότι η προτεραιότητα του Albon έναντι του Sargeant στη Μελβούρνη ήταν μακράν η πιο δύσκολη απόφασή του στη Formula 1, αλλά η σωστή για τις επιδόσεις: «Όλος ο κόσμος έχει δει πού βρισκόμαστε στην πραγματικότητα και πόσο πίσω είμαστε και τι δουλειά πρέπει να κάνουμε για να προχωρησε.”

Παρόλα αυτά, η πιθανότητα ένα μονοθέσιο, ή και τα δύο, να μην καταφέρει να μπει στο grid για τον αγώνα της Κυριακής στη Suzuka είναι υψηλότερη από το κανονικό. Η παλιά πίστα τιμωρεί τους δύστροπους και οι οδηγοί της Williams δύσκολα εμπνέουν σιγουριά ότι δεν θα έχουν κάποιο περιστατικό στο δύσκολο χώρο.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής ΝαυτιλίαςΤο νέο επίσημο Βιντεοπαιχνίδι MotoGP24 θα είναι διαθέσιμο στις 2 ΜαΐουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα