Γενέθλια ο Ολυμπιακός; Πάρτι ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός μπορεί να συμπλήρωσε 99 χρόνια ζωής, αλλά αυτός που έκανε πάρτι στο ντέρμπι αιωνίων ήταν  ο Παναθηναϊκός.

Την ημέρα που οι Πειραιώτες έγιναν 99 ετών ως οργανισμός, ήρθε μια από τις πιο ηχηρές εντός έδρας ήττες από τον αιώνιο αντίπαλό του. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα παιδικά

λάθη στην άμυνά τους και έφυγε θριαμβευτής από το Φάληρο (1-3).

Με τά 1-4 από Μακάμπι, ήρθε και το 1-3 από το τριφύλλι, με το σύνολο του Μεντιλίμπαρ να μένει πλέον στο μείον έξι από την κορυφή της Stoiximan Super League.

Έλληνες σκόρε του Παναθηναϊκού στο Γ. Καραϊσκάκης για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο! Ιωαννίδης με δύο γκολ και ένα ο Μπακασέτας. Στράφι η γκολάρα του Ποντένσε.

Το ματς

Με εκπλήξεις ξεκίνησαν το ματς Μεντιλίμπαρ και Τερίμ. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλύτερα ελέγχοντας τον ρυθμό και όντες πιο απειλητικοί. Είχαν βέβαια το απρόοπτο με τη θλάση του Ντραγκόφσκι, τον οποίο αντικατέστησε γρήγορα ο Λοντίγκιν.

Ο Πέρεθ ήταν κυρίαρχος στον άξονα, αλλά στην τελική προσπάθεια, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Οι «ερυθρόλευκοι», κόντρα στη ροή του ματς, προηγήθηκαν με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ από τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος βρέθηκε στην περιοχή, έκανε την κοφτή ντρίμπλα για να ελευθερωθεί και σημάδεψε τη συμβολή των δοκών του Λοντίγκιν που ακούμπησε, αλλά επουδενί δεν κατόρθωσε να σώσει (23΄).

Κι όμως, παρά το μομέντουμ, ο ρυθμός πάγωσε, ο Παναθηναϊκός άρχισε δειλά-δειλά να ξεμυτίζει και στην πρώτη του φάση, απάντησε.

Όλη τη δουλειά ο Ιωαννίδης, ο οποίος κράτησε δύο παίκτες πάνω του, ο Έσε έτρεχε σαν τρελός για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα του Μπιανκόν (εκτός σε ΟΛΑ τα μαρκαρίσματα, σε πρώτο, δεύτερο και τρίτο χρόνο), αλλά η άμυνα δεν βγήκε, καθώς ο Μπακασέτας στην επαναφορά ισοφάρισε (41΄).

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα κλείσει έτσι, στις καθυστερήσεις γίνονται τα απίστευτα. ΑΧΑΣΤΟ γκολ ο Ναβάρο το στέλνει άουτ και στην επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι προηγούνται με τον Ιωαννίδη, σε μια φάση-μια απ’τα ίδια. Αλλού για αλλού τα μαρκαρίσματα, μερίδιο ευθύνης στο σουτ του Μπακασέτα ο Πασχαλάκης και ο νεαρός φορ πέτυχε το πρώτο του γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια άκρως αμφισβητούμενη φάση. Ο Παλάσιος βρέθηκε στην περιοχή, ντρίμπλαρε τον Κάρμο, ο Πορτογάλος φάνηκε να τον βρίσκει, αλλά ο Γερμανός διαιτητής, Ντάνιελ Σλάγκερ, έδειξε «παίζετε».

Ολυμπιακός: Παναθηναϊκός όπως… Μακάμπι

Μεγάλη στιγμή με τον Ελ Κααμπί στο 60΄, τη στιγμή που είχαν περάσει στο παιχνίδι Φορτούνης-Τσικίνιο, χωρίς να εμπλουτιστεί ο άξονας. Το σχήμα Ναβάρο-Ελ Κααμπί έμοιαζε με επιθετικό αδιέξοδο.

Το ματς θύμιζε πολύ εκείνο με τη Μακάμπι, με πολλά κενά στην άμυνα. Στο 70΄, ήρθε και η επιβεβαίωση. Ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε ανενόχλητος την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μπερνάρ βρήκε τον Ιωαννίδη και ο Έλληνας φορ σφράγισε την πράσινη επικράτηση.

Μικροένταση στο τέλος με ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, η οποία όμως έληξε με το τελικό σφύριγμα.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 23΄ Ποντένσε / 41΄ Μπακασέτας, 45+4΄, 70΄ Ιωαννίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Όρτα (60΄ Τσικίνιο), Μασούρας (59΄ Φορτούνης), Ποντένσε, Ναβάρο (73΄ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι (7΄ Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος (76΄ Ούγκο), Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα