Γιατί η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα γίνεται στη χειρότερη δυνατή χρονική στιγμή

Στο κακό χρονικά σημείο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει Κωνσταντίνος Λάβδας

«Αφελής όποιος πιστεύει ότι θα αλλάξει η ατζέντα λόγω της συνάντησης αυτής», εξηγεί ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Μια επίσκεψη που τελικά θα είναι… αστραπή, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος δεν αναμενεται να διανυκτερεύσει

στην χώρα μας, αλλά θα έρθει το πρωί και αναμένεται να αναχωρήσει αργά το απόγευμα-βράδυ.

Συγκεκριμένα, στο αρχικό πρόγραμμα υπήρξε σχέδιο για δείπνο που θα παρέθετε ο πρωθυπουργός στο ζεύγος Ερντογάν, ωστόσο η Εμινέ Ερντογάν δεν θα τον συνοδέψει στην Αθήνα, με αποτέλεσμα ο τούρκος πρόεδρος να μην διανυκτερεύσει.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί, τόσο με τον πρωθυπουργό, όσο και με την πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ δεν αποκλείεται το μεσημέρι να προγραμματιστεί γεύμα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στην τουρκική αποστολή θα συμμετέχουν τουλάχιστον εννιά υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών, Τουρισμού, ενώ δεν θα συμμετέχουν Τούρκοι επιχειρηματίες.

Από την πλευρά της Ελλάδας, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα υπάρχουν πέντε υπουργοί και δύο υφυπουργοί, οι οποίοι θα είναι εξουσιοδοτημένοι να υπογράψουν τις συμφωνίες που έχουν ετοιμαστεί το προηγούμενο διάστημα.

Ελλάδα και Τουρκία θα επιδιώξουν την υπογραφή συμφωνιών πάνω στο μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή.

Ακόμη, οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή μία συμφωνίας που θα αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την κλιματική αλλαγή.

Καλά όλα αυτά όμως ο καθηγητής κύριος Λάβδας εξηγεί τους τρεις λόγους για τους οποίους η συνάντηση αυτή δεν γίνεται σε σωστό χρονικό σημείο. Μεταξύ άλλων εκφράζει τον φόβο του οτι ο Ερντογάν μπορεί, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Μητοτάκη, να εξαπολύσει επίθεση στην Ελλάδα και την κυβέρνησή της, όμοια με αυτή που εξαπέλυσε πρόσφατα στη Γερμανία κατά του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Δείτε παρακάτω όσα λέει ο κ. Λάβδας για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα