Γιώργος Κασναφέρης: Έλληνες διαιτητές την επόμενη χρονιά!

Καλεσμένος στην εκπομπή «Η δίκη στο OPEN» βρέθηκε ο Γιώργος Κασναφέρης, που μίλησε για την ελληνική διαιτησία και τα όσα πρέπει να αλλάξουν.

Αρχικά ο πρώην διαιτητής, μίλησε για το VAR τονίζοντας ότι πλέον οι Έλληνες διαιτητές δε χρειάζονται άλλη ιδιαίτερη εκπαίδευση, αφού την κάνουν εδώ και πέντε χρόνια.

Το θέμα είναι ότι πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το θέμα δεν είναι η εκπαίδευση, αλλά η αντίληψη και η νοοτροπία που θα έχει κάποιος που βρίσκεται στο VAR.

Ενώ ξεκαθάρισε ότι η ΚΕΔ

με τις αποφάσεις που παίρνει δείχνει αν στηρίζει ή όχι κάποιο διαιτητή και αν με τους ορισμούς που κάνει, επιβραβεύει κάποιον για την απόδοσή του.

Από κει και πέρα, ξεχωριστή αναφορά στους Έλληνες παράγοντες, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχουν θέμα με τους ορισμούς διαιτητών από τη χώρα μας πριν τους αγώνες, όταν τελειώνουν αυτοί και το αποτέλεσμα είναι υπέρ τους, κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Γιώργος Κασναφέρης: Μόνο Έλληνες διαιτητές!

Ο Γιώργος Κασναφέρης μάλιστα ήταν απόλυτος όσον αφορά τη νέα χρονιά της Super League, τονίζοντας ότι αν θέλουμε να εξελιχθούμε, σε όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να έχουμε Έλληνες διαιτητές.

Αυτό φυσικά συμπεριλαμβάνει και τα ντέρμπι, που οι μεγάλες ομάδες έχουν ξεκαθαρίσει στην ΕΠΟ ότι θέλουν ξένους, προκειμένου να μην αδικηθούν ή να μην υπάρχει δόλος.

Ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει στο VAR να υπάρχουν ξένοι στην αρχή και στο τέλος στα playoffs θα αποφασιστεί το τι θα γίνει.

Ο Έλληνας διαιτητής σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να κριθεί αν μπορεί και έχει την ποιότητα να μπει σε τόσο σημαντικά παιχνίδια, αλλιώς η ελληνική διαιτησία θα αρχίσει σιγά-σιγά να εξαφανίζεται.

Δείτε τα όσα είπε ο Γιώργος Κασναφέρης:

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα