Η ΑΕΚ έχει γίνει βαρετή και προβλέψιμη

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από το Κύπελλο στα πέναλτι. Αυτά φυσικά και συμβαίνουν, απλά για ακόμα μια φορά φέτος μαζεύονται διάφορα σύννεφα πάνω από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Αλμέιδα. Αυτό που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, όσο απλοϊκό και αν ακούγεται, είναι πως ο Άρης φάνηκε να είχε περισσότερη ζέση. Σα να το ήθελε περισσότερο. Φάνηκε να είχε ένα πλάνο αποκλεισμού της ΑΕΚ. Φυσικά

και αυτό δεν μπορεί να πει κανείς, πως ήταν να πάει το ζευγάρι στα πέναλτι. Εκεί ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει τι θα γίνει.

Ο Μάντζιος όμως είχε πλάνο τόσο στο πρώτο ματς όσο και στο δεύτερο. Αν και έπαιζε στο γήπεδο του, περίμενε, είχε υπομονή. Ξεμύτισε όταν του έδωσε η ΑΕΚ το δικαίωμα και βρήκε γκολ από στημένη φάση. Όπως ακριβώς από στημένες φάσεις βρήκε δυο γκολ ο Παναθηναϊκός στην OPAP Arena, πριν λίγες ημέρες.

Η ΑΕΚ που πέρυσι από ένα σημείο και μετά ήταν καταιγιστική, φέτος έχει γίνει προβλέψιμη και βαρετή. Σύμφωνοι, στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλή. Αρκετά καλή. Είχε και δυο φάσεις με τον Βίντα, που θα μπορούσαν να γίνουν γκολ, το βρήκε με τον Γκατσίνοβιτς και μάλιστα σε κομβικό σημείο.

ΑΕΚ: Έχει γίνει βαρετή

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, έδωσε αρχικά χώρο, χρόνο και μπάλα στον Άρη και το πλήρωσε. Μετά το γνωστό σκηνικό. Η ΑΕΚ είχε την μπάλα και τη γύριζε γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Τα μεγάλα χαρτιά δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Εκείνος που έκανε το unexpected ήταν ο Φερνάντες και μόνο. Οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να αιφνιδιάσουν με κάτι που δεν περίμενε ο αντίπαλος.

Δύο ακόμα σημαντικά στοιχεία. Ο Αλμέιδα με τη ροκ προσέγγισή του έγινε σημείο αναφοράς πέρυσι. Αλλά δε σημαίνει πως αυτό πετυχαίνει πάντα. Ο Αραούχο στο 8 και ο Πινέδα δεξί μπακ δεν έβγαλαν πουθενά. Και αυτό με τον Ρότα αριστερό μπακ, δεν μπορεί να μην το βλέπει ένας ποδοσφαιράνθρωπος των δικών του παραστάσεων.

Η ΑΕΚ επίσης δεν έχει πάρει τίποτα από τον Πόνσε έως τώρα. Έχει πάρει μόνο νεύρα, κακές και ημιτελείς ενέργειες. Το χαμένο πέναλτι είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα μιας τραγικής σεζόν ενός καλού φορ. Ο οποίος όμως δεν ταιριάζει με το στυλ έως τώρα της ομάδας που έδωσε τόσα χρήματα να τον αποκτήσει. Σημαντικό αυτό.

Και η σεζόν θα προχωρήσει με την απορία αν και ποτέ η ΑΕΚ θα βρει την σπίθα της.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα