Η ΑΕΚ γιόρτασε τα 100 της χρόνια με εύκολη νίκη, 2-0 τον Άρη (vid)

Η ΑΕΚ έστω και προσωρινά πέρασε στην πρώτη θέση της Super League. Στο +2 από τον ΠΑΟΚ που όμως έχει παιχνίδι λιγότερο και στο +1 από τον Παναθηναϊκό, που είχε νικήσει πριν τη Λαμία. Έτσι, η Ένωση γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 100 χρόνια από την ίδρυση της (13 Απριλίου 1924).



Εύκολη

νίκη 2-0 επί του Άρη. Και τα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο μέσα σε ένα 5λεπτο, ο Έκι Πόνσε. Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο για τους νικητές. Μετά από καιρό, η ΑΕΚ εμφανίστηκε φρέσκια. Χωρίς πολλές φάσεις, αλλά με κίνηση και πρέσινγκ. Στο πρώτο ημίχρονο γιατί στο δεύτερο κατέβασε στροφές. Αλλά δεν είχε και ανάγκη, γιατί ο Άρης δεν έκανε επιθετικά σχεδόν τίποτα.

Πάντως, για τους γηπεδούχους αυτό ήταν το ζητούμενο. Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ, αυτό ήθελε κυρίως ο Αλμέιδα. Τη νίκη.



Τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν σχεδόν απόλυτα κυρίαρχος. Με την μπάλα στα πόδια των παικτών της βρήκε δύο γκολ πριν το τέταρτο. Ο Πόνσε στο 9′ εκμεταλλεύτηκε τη συνεργασία Χατζισαφί, Γιόνσον και το παράλληλο γύρισμα του πρώτου. Με προβολή το 1-0.

Πέντε λεπτά μετά, φάουλ του Ελίασον στην πορεία της μπάλας ο Πόνσε, η μπάλα στο γόνατό του και στην αριστερή γωνία. Η ΑΕΚ έριξε ρυθμούς μια και μπορούσε. Ο Άρης το μόνο που έκανε ήταν ένα καλό σουτ του Σαβάεριο στο 16′, έπεσε δύσκολα ο Αθανασιάδης και έδιωξε. Καλή φάση για την ΑΕΚ στο 30′. Πάσα του Χατζισαφί, ο Γκατσίνοβιτς αδύναμο σουτ μόνος του, μπλόκαρε ο Κούεστα.

Γύρισμα του Ελίασον στο 45′, ο Πόνσε κοντά στο χατ τρικ, έπεσε ο Ρόουζ στα πόδια του για να γλιτώσει το γκολ.



Διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε διαχείριση. Στο 5λεπτο 55′-59′ έκανε τρεις φάσεις αλλά δεν βρήκε γκολ. Σουτ του Τσούμπερ, έπεσε και έδιωξε ο Κουέστα στο 55′. Στο 57′ κεφαλιά του Βίντα λίγο άουτ ενώ ωραίο σουτ του Ελίασον δεν μπήκε στο 59′.

Ο Μάντζιος προσπάθησε με αλλαγές να φρεσκάρει την ομάδα του. Πέρα από ορισμένες κινήσεις όμως του Μανού Γκαρθία δεν βρήκε κάτι. Ακόμα και 4-4-2 έπαιξε για λίγο.

Η ΑΕΚ το πιο σημαντικό ήταν πως βρήκε κίνηση με τον Πινέδα στον άξονα. Φάνηκε πως το Σιμάνσκι, Γιόνσον δεν ήταν λειτουργικό. Ο μεξικάνος με τον τρόπο που παίζει και το διασκελισμό του, φέρνει το αναπάντεχο.

Εύκολη νίκη για την ομάδα του Αλμέιδα. 

ΓΚΟΛ: Πόνσε 9′, 14′Κόκκινες: –Κίτρινες: Κάλενς, Γκατσίνοβιτς/ Βερστράτε, Σαβέριο, Μπράμπετς, Φατόρε, ΟντουμπάτζοΔιαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)Βοηθοί: Μεϊντάνας (Αχαίας), Φωτόπουλος (Αθηνών)VAR:  Μπλανκ (Ολλανδία)

ΑΕΚ (Αλμέιδα):  Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Γιόνσον, Πινέδα (76′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (68′ Λιούμπισιτς) , Ελίασον (76′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (68′ Αραούχο), Πόνσε (84′ Φερνάντες).

Άρης (Μάντζιος):  Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια (46′ Φατόρε), Βερστράτε, Ζουλ (46′ Νταρίντα), Φετφατζίδης (63′ Γκαρθία), Παναγίδης, Σαβέριο (63′ Μορόν), Ανσαριφάρντ (75′ Βέλεθ).

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, 100, 2-0, Άρη,aek, 100, 2-0, ari