Η συναυλία – προσευχή του Αντρέα Μποτσέλι στον άδειο Ντουόμο του Μιλάνου (vid)

Κορονοϊός – Ιταλία: Σε μια πολύ όμορφη κίνηση αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα του, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, ο διεθνούς  φήμης τενόρος Αντρέα Μποτσέλι έψαλε στον άδειο καθεδρικό του Ντουόμο στο Μιλάνο.

Δίπλα του υπήρχε μόνο ο Εμανουέλε Βιανέλι που «καθοδήγησε» μαεστρικά το επιβλητικό εκκλησιαστικού οργάνου, σε μια βραδιά έντονα συναισθηματικά φορτισμένη, ανήμερα του Πάσχα των καθολικών.

Κορονοϊός – Ιταλία: 431 οι νεκροί σε 24 ώρες – Κάμψη σε θύματα – κρούσματα

Ο

σπουδαίος Μποτσέλι, στάθηκε στο μέσον του επιβλητικού ναού και ερμήνευσε έργα των Μπαχ, Μότσαρτ και Μασκάνι, αλλά και Πασχαλινούς ύμνους  σε προσπάθεια να εμψυχώσει τους Ιταλούς, αλλά και να «ξορκίσει» το την πανδημία που έχει πλήξει έντονα την Ιταλία.

«Δεν θα είναι μια συναυλία με την κλασσική έννοια αλλά μια ευκαιρία να προσευχηθούμε μαζί μέσω της μουσικής. Αποδέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση του δημάρχου του Μιλάνου να τραγουδήσω στον καθεδρικό ναό. Δεν έχει σημασία ποιος θα έχει φυσική παρουσία αλλά ποιος θα είναι πνευματικά μαζί μου εκείνη τη στιγμή», είχε πει πρόσφατα ο Αντρέ Μποτσέλι  για να καταλήξει:«Δεν ανησυχώ τόσο για το παρόν ούτε για τον ίδιο τον ιό αλλά για αυτό που θα συμβεί μετά».



The post Η συναυλία – προσευχή του Αντρέα Μποτσέλι στον άδειο Ντουόμο του Μιλάνου (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα