Καταιγίδα σπουδαίων ονομάτων για το Rolex 24 2024 στο Daytona

DAYTONA BEACH, Φλόριντα – Αν ψάχνετε για αστέρια στο Rolex 24 2024 στο Daytona, θα ήταν φρόνιμο να μην παραβλέψετε την κατηγορία LMP2, καθώς αρκετοί επώνυμοι οδηγοί προστέθηκαν πρόσφατα στη σειρά οδηγών για τις δύο φορές- Η 24ωρη μάχη έρχεται το Σαββατοκύριακο 25-28 Ιανουαρίου.

Rolex 24 2024 στο Daytona: Ο Βραζιλιάνος πρώην αστέρας της Formula 1

Felipe Massa εξέπληξε τους 1,3 εκατομμύρια οπαδούς του στο Instagram το απόγευμα της Τετάρτης με μια ανακοίνωση βίντεο από το pit lane στο Michelin Raceway Road Atlanta ότι θα έκανε το ντεμπούτο του στο Rolex 24 At Daytona στο Νο. 74 Riley ORECA LMP2 07 μαζί με τον Co. -οδηγοί Gar Robinson, Felipe Fraga και Josh Burdon.

«Πάντα προσπαθούσα να κάνω έναν από αυτούς τους αγώνες στην καριέρα μου και θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ στο 24 Hours of Daytona με τη Riley Motorsports», είπε η Massa, 11 φορές νικητής του Grand Prix της F1. «Είναι μια πολύ σπουδαία και σημαντική ομάδα εδώ στις ΗΠΑ, ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Gar Robinson για την πρόσκληση να είναι μέλος της ομάδας σας, μαζί με τον αδελφό μου, Felipe Fraga.

«Αγωνιζόμαστε Stock Car (στη Βραζιλία) και θα είναι η πρώτη φορά που είμαστε μαζί σε αυτή την πολύ σημαντική ομάδα. Επίσης, ο Bill Riley, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας και έχουμε και τον Josh (Burdon). Εδώ θα αγωνιστούμε τέσσερις οδηγοί και είμαι τόσο χαρούμενος. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για μένα να είμαι μέρος αυτού του σημαντικού αγώνα μαζί με όλους εσάς.”

Μετά την ανακοίνωση της Massa, ένα τρίο αστέρι του IndyCar ονομάστηκε στις συνθέσεις οδηγών LMP2 το πρωί της Πέμπτης.

Rolex 24 2024 στο Daytona : Ο Νεοζηλανδός Scott McLaughlin, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο IMSA το 2023 και κέρδισε το Mobil 1 Twelve Hours of Sebring στην κατηγορία LMP2, επιστρέφει στο Νο. 8 Tower Motorsports ORECA LMP2 07 στο Rolex 24 του 2024. Θα μοιράζεται το αυτοκίνητο στο Daytona με τον ιδιοκτήτη της ομάδας και οδηγό πλήρους σεζόν John Farano, καθώς και τον Αμερικανό δρομέα Michael Dinan και τον Ferdinand Habsburg, νικητή του 24 Hours of Le Mans και πρωταθλητή LMP2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA.

«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω με τον John, τον Rick (Capone, team manager) και την ομάδα Tower Motorsports για το Rolex 24 At Daytona», είπε ο McLaughlin. «Ήταν υπέροχο να κερδίσουμε μαζί στο Sebring το 2023 και ήταν σίγουρα ένα μεγάλο αποκορύφωμα, αλλά σίγουρα αισθάνομαι ότι έχουμε ημιτελή δουλειά στο Daytona. Είχαμε τρομερό ρυθμό στο μονοθέσιο και εξαιρετική στρατηγική από την ομάδα το 2023, και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί ξανά το 2024, καθώς στοχεύουμε να ανταγωνιστούμε για τη νίκη. Αυτό είναι πραγματικά το θέμα. κερδίζοντας έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες αντοχής σπορ αυτοκινήτων στον κόσμο».

Εκτός από τη σειρά Rolex 24, η Tower Motorsports επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για την πλήρη σεζόν για το Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar. Για όλους τους αγώνες μετά την Daytona, ο Farano θα συνεργαστεί με τον Charlie Eastwood – ο οποίος θα οδηγήσει στην κατηγορία GTD στο Daytona με μία από τις νέες AWA Corvette Z06 GT3.Rs. Ο Ντινάν θα είναι στη σειρά αυτοκινήτων Νο. 8 και για τους πέντε αγώνες IMSA Michelin Endurance Cup.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των ειδήσεων της σειράς Tower, ήρθε μια ανακοίνωση από την United Autosports ότι ο νικητής του αγώνα IndyCar Felix Rosenqvist θα ενταχθεί στην ομάδα για να μοιραστεί το Νο. 22 ORECA μαζί με τους συνοδηγούς Daniel Goldburg, Paul di Resta και έναν άλλο οδηγό που θα ανακοινωθεί. Θα είναι η τρίτη εμφάνιση του Σουηδού στο Rolex 24, αλλά πρώτη από το 2018.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων», είπε ο Rosenqvist. «Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που έκανα έναν αγώνα σπορ αυτοκινήτων… Το έκανα πολύ παλιά. Αλλά έχει τεθεί σε παύση πρόσφατα επειδή έχω επικεντρωθεί στην καριέρα μου στο IndyCar. Είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω και το να αγωνίζομαι με την United Autosports είναι πολύ ωραίο. Αυτή η ομάδα έχει κερδίσει πολλούς αγώνες LMP2 στο παρελθόν, επομένως έρχονται με την προσδοκία να τα πάνε καλά – κάτι που ταιριάζει με τους στόχους μου.”

Rolex 24 2024 στο Daytona: Ενώ η ανακοίνωση του Rosenqvist ήταν μεγάλη είδηση ​​από μόνη της, η United Autosports δεν ολοκληρώθηκε. Μισή ώρα μετά την ανακοίνωση του Rosenqvist, η ομάδα αποκάλυψε ότι ο αστέρας του IndyCar Pato O’Ward – ένας προηγούμενος πρωταθλητής της κατηγορίας WeatherTech Championship PC και δύο φορές νικητής του Rolex 24 At Daytona – θα κυνηγούσε έναν άλλο Rolex Daytona Cosmograph τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Αυτή τη φορά, έρχεται μαζί με τους συνοδηγούς Ben Keating, Ben Hanley και Nico Pino στο Νο. 2 United Autosports ORECA.

«Θέλουμε μερικά γυαλιστερά Rolex στους καρπούς μας όταν τελειώσουμε με εκείνο το Σαββατοκύριακο του αγώνα!» αναφώνησε ο Ο’ Γουάρντ.

Ο τερματισμός LMP2 στο Rolex 24 At Daytona του 2023 ήταν απογοητευτικός, με τον Τζέιμς Άλεν να περνάει από το ντραφτ του Χάνλεϊ να έρχεται στη ρίγα για να κερδίσει με μόλις 0,016 δευτερόλεπτα. Με ένα διευρυμένο γήπεδο 12 αυτοκινήτων και παγκόσμιους σούπερ σταρ αγώνων που έχουν εγγραφεί για να αγωνιστούν, θα μπορούσε να είναι ένα άλλο θρίλερ και πάλι το 2024.

Το Πρωτάθλημα WeatherTech 2024 ξεκινά με το Roar Before the Rolex 24 στο Daytona από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου. Η δράση της εβδομάδας αγώνων Rolex 24 διαρκεί 25-28 Ιανουαρίου. Για πληροφορίες εισιτηρίων, επισκεφθείτε daytonainternationalspeedway.com.

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα