Κι εσύ Άρη κάτσε να παίζεις με Μανούχους και…. Βαρδάρη!

Άρης: Είναι οδυνηρό, είναι στενάχωρο, είναι κρίμα. Πολύ κρίμα… Να προέρχεσαι από τεράστια νίκη και εμφάνιση με την ΑΕΚ που σε έφερε σε θέση ισχύος για τη 2η θέση και στο επόμενο ματς να μην κερδίζεις τον αδύναμο Παναιτωλικό.

Ήταν στραβό το κλίμα με την όχι και τόσο καλή μέρα στην οποία βρέθηκε ο Άρης, το ‘φαγε και ο… γάιδαρος με το διαιτητικό

χειρουργείο που όλα είδαμε. Το επέτρεψες όμως κι εσύ σαν ΠΑΕ Άρης να συμβεί.

Αφού η ομάδα δεν είναι το έχει όταν υπάρχουν κακές καιρικές συνθήκες, γιατί δέχθηκε να παίξει σήμερα; Είδαμε τι συνέβη σε Λαμία και Γιάννενα, εκεί που αφήσει πέντε υπερπολίτιμους βαθμούς.

Άλλο που δεν ήθελε κι ο διαιτητής Βάτσιος (εκ Αγρινίου) που πίεζε να γίνει το παιχνίδι. Τι κι αν ολόκληρη η Ελλάδα έχει «παγώσει» από την κακοκαιρία Μήδεια, δεν τον ένοιαζε. Όπως δεν ένοιαζε τους Σκουλά και Τσαγκαράκη στις… πισίνες των ΔΑΚ Λαμίας και «Ζωσιμάδων».

Έπρεπε όμως να νοιάζει τον Άρη. Δεν κατάλαβα αυτή την πρεμούρα να γίνει σώνει και καλά το ματς και πήραμε… τα εκχιονιστικά από πρωί-πρωί μάλιστα.

Αυτό, την ώρα που στην πόλη της Λάρισας που είναι Νότια της Θεσσαλονίκης δεν έκαναν καμία προσπάθεια να καθαριστεί το Αλκαζάρ και το ματς με την ΑΕΚ αναβλήθηκε.



Προσθέστε φυσικά την αναβολή του αγώνα Κυπέλλου ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός, παρότι το γήπεδο των Ιωαννίνων ήταν σε καλύτερη (ή έστω ίδια) με αυτή όταν αγωνίστηκε ο Άρης για το πρωτάθλημα.

Έτη φωτός πιο… μπροστά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που πέτυχε την αλλαγή της έδρας του αγώνα της από την Πέμπτη, για ένα ματς που θα γίνει τη Δευτέρα! Φαίνεται πως ο δικέφαλος έδειξε στους υπεύθυνους δελτία ειδήσεων των έγκυρων μετεωρολόγων Αρνιακού και Αρναούτογλου κι έτσι τους έπεισε να μην πάει ο διαιτητής τη μέρα και ώρα του αγώνα όπως ορίζει ο κανονισμός.

Στα αγωνιστικό κομμάτι ήταν από αυτά τα ματς που ξέρεις πως ο Άρης δεν θα κερδίσει. Έχει αυτή την γνωστή απόδοση με τη «φλυαρία» και την κακή τελική πάσα.

Η ομάδα εκτός του ότι επηρεάστηκε από τον παγωμένο αγωνιστικό χώρο, παίζοντας το 13ο παιχνίδι της σε 40 μέρες δεν είχε φρεσκάδα.

Παράλληλα αυτή τη φορά δεν βοήθησε και ο Άκης Μάντζιος (φυσικά και τον στηρίζω) όσο θα έπρεπε. Σε ένα ματς που έχεις κατοχή 65% θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσεις με τον ανεβασμένο Μάνο παρά με τον μικρόσωμο Μαντσίνι που μάλιστα προέρχεται και από τραυματισμό. Έστω ο Έλληνας φορ θα μπορούσε να μπει κάποια στιγμή αργότερα.

Ακόμη και όταν έγιναν αλλαγές δεν είδαμε ιδιαίτερη αλλαγή στην εικόνα της ομάδας, παρότι ο Παναιτωλικός έπαιζε ανοιχτά. Σίλβα και Μπρούνο έδωσαν πνοή μεν, ωστόσο δεν είχαν ουσία, με τον τελευταίο μάλιστα να έχει μερικές κάκιστες σέντρες.

Οι περισσότερες εξ αυτών προορίζονταν για το κεφάλι του Μήτρογλου, ο οποίος αν και αγωνίστηκε περίπου 25 λεπτά (με τις καθυστερήσεις) ήταν και πάλι αποκομμένος και δεν φάνηκε. Προφανώς και είναι εμφανώς ανέτοιμος, πρέπει όμως άμεσα η ομάδα να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού του και να σηκώνει τα μπάλα σωστά ώστε να τον «βάλει στο παιχνίδι».

Στα θετικά η απόδοση του Γκάνεα, του Κάτσε και φυσικά του Γκάμα, με τον Πορτογάλο να είναι για μία ακόμη φορά μέσα σε όλες τις θετικές προσπάθειες της ομάδας του.

Ακόμη κι έτσι όμως ο Άρης άξιζε να κερδίσει. Και γκολ έβαλε που ακυρώθηκε λανθασμένα από τον VAR (Μανούχος) και πέναλτι δεν του καταλογίστηκε καθώς ο Βάτσιος τιμώρησε κι από πάνω τον Γκάμα για θέατρο! Εδώ οι τύποι έδωσαν μόλις 3 λεπτά καθυστερήσεων, τι ψάχνεις.

Αν όμως ήταν ο Παναθηναϊκός οι φάσεις αυτές θα ήταν υπέρ του. Είδατε τι απεφάνθη το VAR στις τέσσερις αμφισβητούμενες με τον Απόλλωνα, αλλά και στα χέρια που έκαναν οι παίκτες του με Βόλο και Λαμία.

Όταν όμως δεν φωνάζεις όσο πρέπει, αυτά παθαίνεις…

ΥΓ: Ο Άρης σωστά στήριξε τον Μάρκ Κλάτενμπεργκ αρχικά, παρά τα όποια λάθη εις βάρος του τα οποία τα θεωρούσε ανθρώπινα. Ήταν μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο να δούμε κάτι διαφορετικό με έναν Άγγλο αρχιδιαιτητή με μεγάλη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Από όταν όμως ο «Θεός του πολέμου» ξέφυγε στη βαθμολογία φαίνεται πως η «συμμαχία» τον έκανε… Έλληνα.

ΥΓ1: Ο Άρης είναι η μόνη ομάδα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα που παίζει για 3η φορά ενώ επικρατούν ακραίες καιρικές. Από τις υπόλοιπες τέσσερις μεγάλες ομάδες μάλιστα ΚΑΜΙΑ δεν έτυχε ή δεν δέχθηκε να παίξει σε ανάλογες συνθήκες.

Αλέξανδρος Κωτάκης: Όλα τα μπλογκ του συντάκτη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS F.C. (@arisfc_official)

Το άρθρο Κι εσύ Άρη κάτσε να παίζεις με Μανούχους και…. Βαρδάρη! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα