Κηφισιά – Ολυμπιακός: Ούτε η αποβολή του Ρέτσου, ούτε το χέρι του Μασούρα – Το σοβαρό λάθος που δεν κατάλαβε κανείς! (vid)

Κηφισιά – Ολυμπιακός: Ούτε τα γκολ που ακυρώθηκαν, ούτε τα πέναλτι που δόθηκαν, ούτε η αποβολή. Άλλο ήταν το μεγάλο λάθος στην Καισαριανή!

Πολλές φάσεις το Κηφισιά – Ολυμπιακός! Κανείς δεν έχει καταλάβει το μεγάλο διαιτητικό λάθος που έγινε στην αναμέτρηση! Και δεν ήταν η αποβολή του Ρέτσου. Αυστηρός μεν, αλλά δίκαιος ο Μανούχος που αφού τιμώρησε το πρώτο μαρκάρισμα με κίτρινη,

οφειλε να την βγάλει και στο δεύτερο πάνω στον Οζέγκοβιτς.

Ούτε το γκολ του Μασούρα που ακυρώθηκε, αφού η μπάλα βρήκε στο χέρι του και μπήκε στα δίχτυα. Άσχετα αν ήταν σε φυσική θέση ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος.

«Πρόκειται για παράπτωμα εάν ο παίκτης σημειώνει τέρμα στην αντίπαλη εστία:
➢ απευθείας από το χέρι/βραχίονά του, ακόμη και αν ήταν τυχαία,
➢ αμέσως αφού η μπάλα έχει αγγίξει το χέρι/βραχίονα του, ακόμα και αν ήταν
τυχαίο.

Το μεγάλο διαιτητικό λάθος ήταν στη φάση που ο Ολυμπιακός ζήτησε δικαίως πέναλτι για μαρκάρισμα στον Ροντινέι και καταλογίστηκε οφσάιντ. Παράβαση που θα καταλόγιζε ο Μανούχος αν δεν υπήρχε υπόδειξη για οφσάιντ μετά από έλεγχο του VAR.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι μεν σε θέση οφσάιντ, αλλά δεν κάνει παράβαση, αφού δεν προσπαθεί να παίξει την μπάλα, δεν επιδρά στην προσπάθεια αντιπάλου του να παίξει τη μπάλα, ουτε μαρκάρει αντίπαλο.

Ένας παίκτης σε θέση οφσάιντ όταν κινείται προς την μπάλα με πρόθεση να παίξει την μπάλα και δέχεται φάουλ (στην προκειμένη περίπτωση πέναλτι αφού είναι εντός περιοχής), πριν παίξει ή προσπαθήσει να παίξει την μπάλα ή να μαρκάρει έναν αντίπαλο για την μπάλα, τότε το φάουλ τιμωρείται καθώς αυτό διαπράχθηκε πριν την παράβαση οφσάιντ.

Στη συγκεκριμένη φάση που μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε σωστά παράβαση πέναλτι, έπρεπε να καταλογιστεί αφού ο Ρόντινεϊ δεν κάνει παράβαση οφσάιντ. Κακώς ο VAR είπε οφσάιντ.

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κηφισιά – Ολυμπιακός, Ούτε, Ρέτσου, Μασούρα –,kifisia – olybiakos, oute, retsou, masoura –