Κύπρος – «Στημένα»: Ισπανικό δημοσίευμα βάζει «φωτιά»

Εδώ και μία εβδομάδα έχει προκύψει θέμα με χειραγώγηση αγώνων στην Κύπρος.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με κυπριακά σάιτ ο διαιτητής του αγώνα Οθέλλος-Αγία Νάπα, Ανδρέας Κωνσταντίνου, αλλά και ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Δημήτρης Μασιάς συνελήφθησαν από τις Αρχές.

Ωστόσο δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Confidencial» αναφέρει ότι το κύκλωμα στημένων αγώνων είναι πολύ πιο βαθύ από ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος.

«Η UEFA θέλει να εξουδετερώσει μία μεγάλη

εστία διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τους στημένους αγώνες στην Κύπρο», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το οποίο υπήρχε ένας άνθρωπος που τους έδινε όλα τα δεδομένα για τα διεφθαρμένα κυκλώματα στην Κύπρο και αυτός είναι ο Χόρχε Λαρένα, κάτι που ενδιαφέρει την UEFA.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε μία ανώνυμη πηγή που φέρεται να έχει μεγάλη γνώση της κατάστασης στο κυπριακό ποδόσφαιρο:

«Αυτό που έχει ανακαλυφθεί ξεπερνά τους απλούς παίκτες που αφήνουν να μπουν τέρματα για να κερδίσουν κάποια χρήματα με στοιχήματα. Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο είναι μια θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο, όπου οι σύλλογοι, οι διαιτητές και ακόμη και οι επίσημοι φορείς… διανέμουν θριάμβους, ολόκληρες διοργανώσεις και θέσεις στη βαθμολογία για να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκούς αγώνες και στη συνέχεια να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους πράκτορες στοιχημάτων για να κάνουν αυτά τα κέρδη αποδοτικά».

Το πιο σοκαριστικό όμως είναι πως στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως η Ισπανική αστυνομία κατέχει στοιχεία και καταγγελίες για 4 αγώνες στην Κύπρο που έγιναν την σεζόν 2017-18.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, οι πληροφορίες για αυτούς τους αγώνες είχαν φτάσει στην Ισπανία πριν γίνουν οι αγώνες και το κύκλωμα εκεί προετοιμάστηκε αναλόγως. Σύμφωνα πάντα με την El Confidencial, το κύκλωμα στην Ισπανία έβγαλε από αυτούς τους αγώνες κέρδος 840 χιλιάδων ευρώ, το οποίο όμως είναι ένα μικρό δείγμα καθώς στην Κύπρο διακινούνται ακόμη περισσότερα λεφτά!

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Κύπρος – «Στημένα»: Ισπανικό δημοσίευμα βάζει «φωτιά» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα