Μετά την υπογραφή του Quartararo, πώς μοιάζει το MotoGP grid του 2025;

07:09 7/4/2024 - Πηγή: Sportime

MotoGP grid 2025: Μετά την επέκταση του συμβολαίου του Fabio Quartararo στη Yamaha, το αρχικό grid για τη σεζόν του 2025 διαμορφώνεται λίγο περισσότερο.

Ανακοινώνοντας την επέκταση του συμβολαίου του με τη Yamaha στο MotoGP , ο Fabio Quartararo έγινε ο έβδομος αναβάτης που εξασφάλισε μια θέση στο grid

μετά τη σεζόν 2024. Μεταξύ αυτών, ο Johann Zarco και ο Luca Marini έχουν συμφωνία μόνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025, ενώ οι άλλοι ( Οι Brad Binder, Fermin Aldeguer, Francesco Bagnaia και Fabio Quartararo) έχουν ήδη τις θέσεις τους για τη σεζόν 2026. Ο Pedro Acosta είναι ο τελευταίος οδηγός που προστατεύεται από πολυετές συμβόλαιο, ωστόσο η διάρκεια αυτού δεν είναι γνωστή.

Το αρχικό grid για τη σεζόν MotoGP 2025

Ducati:

MotoGP grid 2025 : Οι Francesco Bagnaia και Fermin Aldeguer είναι αυτή τη στιγμή οι μόνοι που έχουν υπογράψει με τη Ducati. Εάν γνωρίζουμε ότι ο ισχύων διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής θα συνεχίσει την περιπέτειά του στην επίσημη ομάδα, δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποια ομάδα θα ευθυγραμμιστεί ο αναβάτης του Moto2, αν και είναι περισσότερο από πιθανό να τον βρει στο τιμόνι μιας Pramac.

Επομένως, απομένει να δοθεί μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα, ενώ κάθε μία από τις δορυφορικές ομάδες της εταιρείας της Μπολόνια – Pramac, VR46 και Gresini – πρέπει να επιβεβαιώσει τους δύο οδηγούς της.

Aprilia:

Το εργοστάσιο Noale είναι προς το παρόν το μόνο που δεν έχει επισημοποιήσει κανέναν αναβάτη για την επόμενη σεζόν MotoGP.

Χωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςMarquez MotoGP : Πίεση και φιλοδοξία στην ομάδα της Gresini MotoGP ίδια με την εργοστασιακή Honda Το χαμένο σενάριο του Νίκου Φώσκολου Drive to Survive αποκλειστικά στο Netflix με πολύ δράμα και λίγη F1

Honda:

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Luca Marini και ο Johann Zarco έχουν ήδη υπογράψει ο καθένας μετά τη σεζόν του 2024 και ως εκ τούτου θα παραμείνουν ευθυγραμμισμένοι στις τρέχουσες ομάδες τους, δηλαδή στην εργοστασιακή ομάδα για τον Ιταλό και στην ομάδα LCR για τους Γάλλους.

MotoGP grid 2025KTM:

Στην KTM, δύο αναβάτες μπορούν επίσης να προσεγγίσουν ήρεμα την επόμενη καμπάνια. Εάν ο Brad Binder συνεχίσει να συμμετέχει στην εργοστασιακή ομάδα, είναι περισσότερο από πιθανό ότι ο Pedro Acosta θα αλλάξει σκηνικό αφήνοντας την ομάδα της Gasgas Tech3 για να ενταχθεί στη Νότια Αφρική.

Yamaha:

Τέλος, η Yamaha μόλις ανακοίνωσε ότι ο Fabio Quartararo θα επεκτείνει μαζί της μέχρι το 2026. Ο συμπαίκτης του Γάλλου την επόμενη σεζόν, ωστόσο, μένει να καθοριστεί.

The Devil wears Yamaha! @FabioQ20 and @YamahaMotoGP will keep making history together until 2026! #MotoGP pic.twitter.com/3MTmOBrRfC

MotoGP (@MotoGP) April 5, 2024

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το νέο επίσημο Βιντεοπαιχνίδι MotoGP24 θα είναι διαθέσιμο στις 2 ΜαΐουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;41ο Ράλλυ Κένταυρος 2024  Αποτελέσματα

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα