Μετά τις πυρκαγιές….έρχονται πλημμύρες – Τι λένε οι ειδικοί

08:59 5/8/2021 - Πηγή: Sportime

O πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που υπάρχουν μετά τις πυρκαγιές.

Φωτιά Εύβοια: Ο εφιάλτης συνεχίζεται – Νέο μέτωπο στην Δάφνη, κοντά στις Ροβιές. Μετά τις πυρκαγιές ακολουθούν και άλλα προβλήματα.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στον ΣΚΑΪ και αρχικά σημείωσε πως: ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας:

«Πάμε ίσως σε έναν εφιάλτη διαρκείας μέσα στον Αύγουστο εφιάλτη που θα συντίθεται ουσιαστικά από δεκάδες γεγονότα σε όλο τον ελληνικό χώρο».

Ενώ στην συνέχεια είπε πως αυτά θα βοηθηθούν από τα μελτέμια που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα. Οπότε θα είναι μια παρατεταμένη δύσκολη περίοδος.

Ανέφερε πως μετά από τις πυρκαγιές θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη ετοιμότητα και σχεδιασμός γιατί μετά τις φωτιές, θα έρθουν οι πλημύρες με τις ζημιές που έχουν υποστεί τόσες δασικές εκτάσεις.

Στην συνέχεια συνέστησε να απαγορευτεί κάθε μορφή φωτιάς στην ύπαιθρο. Ενώ οι εθελοντικές ομάδες να αναλάβουν δράση και να επιτηρούν τις… κρίσιμες περιοχές, στις οποίες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά.

Ενώ είπε πως τις μικρές φωτιές αν τις εντοπίσουν γρήγορα, μπορούν να τις σταματήσουν με ευκολία, έτσι δεν θα επεκταθούν και δεν θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στις περιοχές.

Τέλος Επανέλαβε ότι στη Βαρυμπόμπη και στην Εύβοια είδε ζάντες αλουμίνιου να λιώνουν και να ρέουν, δηλαδή 650 βαθμοί κελσίου που κάνει αδύνατο για τον οποιοδήποτε να αδύνατο να προσεγγίσει και να προσπαθήσει να σβήσει την φωτιά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά: «Τα σωματίδια καπνού μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο» – Κόκκινος συναγερμός για για παιδιά, εγκύους

Φωτιά Εύβοια: Ο εφιάλτης συνεχίζεται – Νέο μέτωπο στην Δάφνη, κοντά στις Ροβιές

Παναθηναϊκός: «Η Γκιρεσουνσπόρ συμφώνησε με τον Σανκαρέ»

Γιώργος Διπλοΐδης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα