Μεταναστευτικό: Η μείωση των ροών είναι «κόλπο» της Τουρκίας ή επιτέλους θα συμμορφωθεί;

Μεταναστευτικό: Σύμφωνα με όσα είπε ο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης στο ΕΡΤNews και στην εκπομπή ΝEWSROOM, «…υπάρχει πάνω από 80% η μείωση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία». Το ερώτημα ωστόσο είναι ένα:

Μια χώρα που έχει εργαλειοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια το μεταναστευτικό στέλνοντας με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο ορδές μεταναστών (οι περισσότεροι εκ των οποίων παράνομοι) προς την Ελλάδα συμμορφώθηκε πραγματικά; Ή ακολουθεί μια τακτική προκειμένου να προσποιηθεί προς

την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ότι δείχνει καλό πρόσωπο;

Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ξεκάθαρο οτι είχε στόχο να γεμίσει με μετανάστες την Ελλάδα με σκοπό να αλλοιώσει και τον πληθυσμό και τη συνοχή του ελληνικού λαού, αλλά και την Χριστιανική πίστη με τους σκληρούς ισλαμιστές.

Ο Υπουργός Δημήτρης Καιρίδης είπε μεταξύ άλλων: «Πάνω από 80% η μείωση των μεταναστευτικών ροών. Η Τουρκία όταν θέλει, μπορεί να συμπεριφερθεί εντός του διεθνούς νόμου. Προφανώς η Τουρκία είναι ένας δύσκολος γείτονας, ο οποίος εμμένει. Δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις στην επιθετική ρητορική, όμως η πραγματικότητα μας δείχνει ό,τι έχει αλλάξει συμπεριφορά σε σχέση με τα πολύ άσχημα που είχαμε την προηγούμενη περίοδο. Ωστόσο, για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης έχουμε ένα μεγάλο διάστημα, χωρίς παραβιάσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και δημιουργεί ένα κεκτημένο για το μέλλον, διότι δίνει το επιχείρημα και προς τη διεθνή κοινότητα να λέμε ότι η Τουρκία όταν θέλει, μπορεί να συμπεριφερθεί εντός του διεθνούς νόμου».

Εντωμεταξύ στην Αθήνα θα έρθει ο Αιγύπτιος πρέσβης μαζί με μέλη της αιγυπτιακής κυβέρνησης όπου θα συζητηθούν θέματα της παράνομης μετανάστευσης καθώς και άλλα ζητήματα συνεργασίας. «Η Αίγυπτος είναι κρίσιμος παίκτης για πολλά ζητήματα και θέλουμε συνεργασία μαζί της», δήλωσε ο κ. Καιρίδης.

Επίσης ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή.

Ως σχόλιο μπορούμε να αναφέρουμε ότι καλά όλα αυτά αλλά θα συνεχίσει η καλή σχέση της Τουρκίας προς την Ελλάδα στο Μεταναστευτικό, ή όταν χρειαστεί θα «ανοίξει» και πάλι την κάνουλα για να εκβιάσει; Επίσης είναι αληθινό αυτό το 80% που αναφέρεται ως ποσοστό μείωσης των μεταναστών που έρχονται από την Τουρκία μέσω Έβρου, αλλά και θάλασσας; Πώς μπορούμε να είμαστε ακριβείς;

Επίσης με όσους παράνομους μετανάστες βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα τι θα γίνει; Θα αποχωρήσουν για να επιστρέψουν στις χώρες τους ή θα τους δεχθούμε απλά και μόνο επειδή η χώρα μας θα πάρει έξτρα λεφτά από την ΕΕ; Πότε επιτέλους η Ελλάδα θα πάψει να είναι χώρα υποδοχής και πότε θα σταματήσουν να υπάρχουν τα κέντρα υποδοχής , γεγονός που βολεύει τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης ώστε το μεταναστευτικό πρόβλημα να φορτώνεται στην Ελλάδα (και ακόμη 2-3 χώρες του νότου όπως η Ιταλία) και εκείνες να μένουν απ’ έξω;

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα