Νικητής στο «θρίλερ» ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου

23:30 1/2/2024 - Πηγή: Sportime

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από το Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου για να κάνει το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague. Σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό που τον ανεβάζει στη βαθμολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν

τους φοβερούς Σερτζ Ιμπάκα (18π., 8ρ) και Φρανσίσκο (18 π.) έχοντας ως κορυφαίους τον Τόμας Γούοκαπ με 16 πόντους, 8 ασίστ και τον Φίλιπ Πετρούσεφ με 14 πόντους. Κρίσιμες 2/2 στις βολές από Λαρεντζάκη στα τελευταία δευτερόλεπτα ενώ ο Ίγκνας Μπραζντέικις βοήθησε επίσης με 11 πόντους.

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: Πώς κύλησε το ματς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε τον αγώνα με βασικούς τους Γουόκαπ, Κάνααν, Μπραζντέικις, Πίτερς και Ράιτ. Πρωταγωνιστής του πρώτου δεκαλέπτου ήταν η… άμυνα που περιόρισε τους Βαυαρούς σε 14 πόντους και ο φοβερός Ίγκνας Μπραζντέικις. Ο Λιθουανός στο καλύτερο ίσως δεκάλεπτό του με τα ερυθρόλευκα μέτρησε 3 καλάθια-φάουλ και 9 πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος του Σίκμα στο «5» έδωσε εύκολους πόντους στη Μπάγερν η οποία σημάδεψε τον Αμερικανό. Ο Πετρούσεφ επιστρατεύτηκε γρήγορα με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν ρυθμό στην επίθεση και να ανταλλάσσουν καλάθια. Με Γουόκαπ και Ράιτ εκτός (δείτε εδώ το απίθανο μπλοκ του), ο Ολυμπιακός δέχτηκε 24 πόντους από τη Μπάγερν η οποία πήρε το προβάδισμα στο ημίχρονο με 38-35.

Η έναρξη μετά την ανάπαυλα βρήκε  τον βετεράνο Σερτζ Ιμπάκα να στοχεύει τον «ρούκι» Μόουζες Ράιτ ο οποίος στο δεύτερο μόλις ματς του στη EuroLeague αντιμετώπισε έναν από τους καλύτερους ψηλούς της διοργάνωσης. Ο Αμερικανός πέτυχε 6 πόντους δίνοντας μεγάλη ώθηση στη Μπάγερν.

H είσοδος του Γκος βοήθησε την κυκλοφορία στην επίθεση καθώς ο Κάνααν, μετά το ρεκόρ τριπόντων με Άλμπα, έμεινε στους 0 πόντους. Ο Τόμας Γούοκαπ πήρε τα πάνω του στην επίθεση και με τρίποντο και φλόουτερ έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του στο 47-48. Η συνεργασία μάλιστα με τον Πετρούσεφ στο τελευταίο δευτερόλεπτο για το 51-54 είναι από τα highlight της αγωνιστικής.

Ο αναγεννημένος Τόμας Γούοκαπ και ο Φίλιπ Πετρούσεφ συνέχισαν να σκοράρουν στην επίθεση με την άμυνα να σφίγγει ξανά φέρνοντας το+8. Ωστόσο Ιμπάκα και Φρανσίσκο επανέφεραν τη Μπάγερν στο -1. Η απάντηση ήρθε από τον Πετρούσεφ για το 59-62.

Διαδοχικά τρίποντα από ΜακΚίσικ, Φρανσίσκο, Λαρεντζάκη και Λούσιτς έκαναν το 65-68. Ιμπάκα και Γκος έκαναν το 67-70. Οι βολές του Πετρούσεφ έκαναν το 67-72 με τον Γκος στη συνέχεια να αστοχεί και τον Φρανσίσκο να βάζει δύσκολο καλάθι για το 69-72.

Στα 39 δεύτερα ο Λάσο πήρε τάιμ άουτ όμως η άμυνα του Ολυμπιακού βγήκε και ο Πετρούσεφ σκόραρε στα 10 δεύτερα. Ο Φρανσίσκο σκόραρε μεγάλο τρίποντο στα 4 δευτερόλεπτα. Ο Λαρεντζάκης πήγε στις βολές και έκανε το 2/2 για το 72-76. O Λούσιτς ήταν ξανά άστοχος και ο Ολυμπιακός νικητής.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 38-35, 51-54, 72-76

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Ευαγγελία Κουτσιανούδη για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα