Ο Γιόκιτς έπινε δύο μπουκάλια αναψυκτικά την ημέρα (Vid)

Ο Νίκολα Γιόκιτς δεν έχει το… κλασικό σουλούπι του αθλητή ή του μπασκετμπολίστα. Όμως ξέρει πολύ μπάσκετ. Είναι καλλιτέχνης στο παρκέ. Και το έχουν καταλάβει όλοι πολύ καλά.

Ο Γιόκιτς είναι ο παίκτης που οδηγεί τους Ντένβερ Νάγκετς στη σειρά με τους Κλίπερς. Όπου η ομάδα του πάει για ένα δεύτερο θαύμα.

Κόντρα στην Γιούτα επέστρεψαν από 1-3 και προκρίθηκαν. Με τους Κλίπερς από το 1-3 βρίσκονται στο 3-3. Και τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/9- 04:00 ώρα Ελλάδας) θα κριθεί η ομάδα που θα ανταμώσει με τους Λέικερς στον τελικό της δυτικής περιφέρειας.

Στους

έξι αγώνες με τους Κλίπερς ο Γιόκιτς έχει 27,5 πόντους- 12 ριμπάουντ- 5,5 ασίστ ενώ σουτάρει με 44% στα τρίποντα. Συνολικά στους 13 αγώνες στα φετινά PlayOffs έχει 26,1 πόντους- 9,9 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ με 46,3% στα τρίποντα. Στην κανονική περίοδο είχε 22,4 πόντους- 11 ριμπάουντ και 7,9 ασίστ!!!

Ήθελε να δουλέψει στο στάβλο.

Ο Νίκολα Γιόκιτς δεν έχει το σουλούπι του αθλητή. Πιθανότατα ούτε και τη νοοτροπία. Όμως το μπάσκετ που ξέρει κι έχει στο μυαλό του δεν το έχουν πολλοί. Ο 25χρονος σέντερ, όταν ήταν μικρός δεν ενδιαφερόταν τόσο για το μπάσκετ. Του άρεσε να δουλεύει στον στάβλο της οικογενείας του και να ασχολείται με τα άλογα.

Κάποιες φορές έπαιζε με τα μεγαλύτερα αδέρφια του αλλά και πάλι αυτό γινόταν όταν περίσσευε χρόνος από τα άλογα. Μέχρι που τον είδαν από τις ακαδημίες της Βοϊβοντίνα και του είπαν να περάσει μια βόλτα για προπόνηση. Δεν έμεινε εκεί περισσότερο από 6 μήνες…

Σε έναν αγώνα είχε 25 πόντους και 20 ριμπάουντ και ενημερώθηκε ο διάσημος ατζέντης, Μίσκο Ραζνάτοβιτς για την περίπτωση του πιτσιρικά. Αμέσως τον πήρε για την ομάδα του την Μέγκα Λεκς. Για το ανδρικό τμήμα βέβαια!

Ο Γιόκιτς ήταν 134 κιλά το 2015 όταν τον ανέλαβαν οι Νάγκετς που τον επέλεξαν στο νούμερο 41 του ντραφτ. Μέχρι να αρχίσει προετοιμασία έχασε 13 κιλά λίπους. Του έκοψαν τα αναψυκτικά καθώς έπινε δύο μπουκάλια την ημέρα!!!

Του έφτιαξαν τη διατροφή με σολομό, κοτόπουλο, κρέας χωρίς λίπος στη σχάρα, σαλάτες κι αυγά. Όταν πήγε στις ΗΠΑ το λίπος στο σώμα του ήταν στο 21%. Τώρα, πέντε χρόνια μετά, είναι κάτω από το 9%…

H διαφορά ήταν πολύ μεγάλη. Κι αυτό μπορείτε να το καταλάβετε αν σας πούμε ότι το παιδάκι κάτω δεξιά στη φωτογραφία είναι ο Νίκολα Γιόκιτς.

Ο συμπαίκτης του Γιόκιτς στο Ντένβερ, Τζαμάλ Μάρεϊ είπε δημόσια ότι ο Σέρβος είναι «ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο»! Βαριά δήλωση. «Κάνει τα πάντα, εκτός ισορροπίας, με ένα χέρι στο πρόσωπό του συνεχόμενες φορές. Θα έλεγα ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο… Εντάξει, κάναμε μια ομαδική προσπάθεια αλλά δεν είναι ψέματα ότι ο Γιόκιτς μας κουβάλησε» είπε ο Καναδός γκαρντ.

Τα στατιστικά του στην Κανονική Περίοδο του NBA

Και στα PlayOffs

Δείτε το ρεσιτάλ του Σέρβου κόντρα στους Κλίπερς



Δείτε και τα highlights του στη σεζόν 2019-2020



Κι επειδή είναι σπουδαίος πασέρ, δείτε και μερικές μαγικές ασίστ



Το άρθρο Ο Γιόκιτς έπινε δύο μπουκάλια αναψυκτικά την ημέρα (Vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα