Ο Ολυμπιακός «αγρίεψε» στο 4ο δεκάλεπτο κι απέφυγε το «έμφραγμα» απέναντι στη Βιλερμπάν (vid)

Μετά την ήττα από την ήττα από την Εφές την Τρίτη, ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να υποστεί ήττα-σοκ από τη Βιλερμπαν καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια το ματς στο ΣΕΦ ήταν ντέρμπι. Εν τέλει με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στο 4ο δεκάλεπτο (επιμέρους 26-9) επικράτησε με 80-64 -για την 31η αγωνιστική της Euroleague- και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 19-12, συνεχίζοντας το «κυνήγι» της 4ης θέσης.

Για τον Ολυμπιακό

σκόραραν και οι 10 παίκτες που πάτησαν παρκέ, με τους Μπραζντέικις και Σίκμα να είναι οι μοναδικοί από τη 12άδα που δεν πήραν χρόνο συμμετοχής. Άλεκ Πίτερς με 17 πόντους, Γιαννούλης Λάρεντζάκης και Σακίλ ΜακΚίσικ με 9 έκαστος ήταν εκείνοι που είχαν καθοριστικό ρόλο στο 21-3 που έτρεξε η ομάδα του στο τελευταία 6 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο βάσει της εικόνας του στο μεγαλύτερο διάστημα θα μπορούσε να είχε πάει στο ημίχρονο με μεγαλύτερο προβάδισμα από τους οκτώ πόντους που έχτισε (43-35).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε δυνατά και με ηγέτη τον Φαλ που ήταν ασταμάτητος στο πρώτο δεκάλεπτο (10π.) ξέφυγε με 17-4, ωστόσο δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

Όταν ο Γουόκαπ πήγε στον πάγκο για να πάρει ανάσες και στη θέση του μπήκε ο Γκος οι Πειραιώτες δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική στην οργάνωση σωστών επιθέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός κόλλησε στο σκοράρισμα για τουλάχιστον 3,5 λεπτά κι έτσι οι αναπληρωματικοί της Βιλερμπάν (μεταξύ των οποίων και ο Ντε Κολό, Γιουσούφα Φαλ) συμμάζεψαν την κατάσταση (20-12).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κόλλησαν στο πρώτο πεντάλεπτο όμως ακολούθησε ένα ξέσπασμα με όπλο την καλή τους άμυνα, αλλά και τον Πετρούσεφ που έδωσε επιθετικές λύσεις. Στο διάστημα αυτό ανάγκασε την Βιλερμπάν σε 7 λάθη και με 5 κλεψίματα, έφτασε ξανά την διαφορά στην μεγαλύτερή τιμή της (+14, 36-22).

Στο τελευταίο τρίλεπτο όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα χαλάρωσαν (δέχτηκαν καλάθι σε πέντε συνεχόμενες κατοχές) με αποτέλεσμα η Βιλερμπάν να τρέξει ένα ανέλπιστο 7-13  κι έτσι να πάει στην ανάπαυλα με αυτό το κολακευτικό 43-35.

Ο Ολυμπιακός μπήκε χωρίς ενέργεια στο τρίτο δεκάλεπτο, συνεχίζοντας «άδειος» όπως παρουσιάστηκε μετά το 17ο λεπτό.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο διάστημα αυτό οι ερυθρόλευκοι είχαν μόλις 4/10 σουτ, ενώ η Βιλερμπάν 8/12. Επιπλέον μέσα σε μόλις 7 λεπτά ο Ολυμπιακός δέχθηκε 22 πόντους, ενώ μέχρι τότε είχε δεχθεί 25!

Η 3η περίοδος έληξε με επιμέρους 11-20 υπέρ των Γάλλων (και υπέρ τους σκορ 54-55) ενώ μάλιστα προηγήθηκαν με 59-61 (από καλάθι του Ντε Κολό), περίπου 6 λεπτά πριν το τέλος. Κάπου εκεί οι παίκτες του Μπαρτζώκα έγιναν… πραγματικός Ολυμπιακός και μέσα σε λίγα λεπτά καθάρισαν το ματς.

Η άμυνα έγινε «τανάλια», συνοδεύθηκε από πέντε σερί τρίποντα (από δύο Πίτερς και ΜακΚϊσικ και ένα ο Λαρεντζάκης) και κάπως έτσι ήρθε αυτό το ανέλπιστο (βάσει της ως τότε εικόνας του ματς) 18-0 για να σφραγίσει τη νίκη (77-61). Ένα τρίτο τρίποντο του ΜακΚίσικ διαμόρφωσε το τελικό 80-64.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-35, 54-55, 80-64

Δείτε εδώ το αναλυτικό φύλλο αγώνα 

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα