Ο Ολυμπιακός έκανε τη Φράιμπουργκ να μοιάζει Μάντσεστερ Σίτι και αποχαιρέτησε το Europa League (vids)

Europa League κι επίσημα τέλος! Ο Ολυμπιακός κατέρρευσε στη Γερμανία και πλέον θα παλέψει για την τρίτη θέση του ομίλου κόντρα στην Τοπόλα.

Διασυρμό που θύμισε «μαύρες» εποχές της ευρωπαϊκής του ιστορίας βίωσε ο Ολυμπιακός στο «Europa Park Stadion» από τη Φράιμπουργκ (5-0).



Εκεί που πέρυσι οι

«ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μια καλή εμφάνιση με τελικό αποτέλεσμα 1-1, φέτος βίωσαν εφιάλτη. Ένας εφιάλτης που… έφτιαξε την καριέρα του Γκρέγκοριτς, με τον επιθετικό των Γερμανών να σημειώνει χατ τρικ σε κάτι παραπάνω από ένα ημίωρο (3΄-36΄). Άμυνα προς αποφυγή, άξονας ανύπαρκτος και οι ήδη λιγοστές πιθανότητες για δεύτερη θέση έκαναν φτερά.

Πλέον, οι Πειραιώτες θα φροντίσουν να μη χάσουν απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα, ώστε να συνεχίσουν ως τρίτοι στα μπαράζ του Conference League.

Το ματς

Η άμυνα που έβλεπε τον Γκρέγκοριτς να σκοράρει. Κάπως έτσι μπορεί να συνοψιστεί ένα από τα χειρότερα ευρωπαϊκά δεκάλεπτα του Ολυμπιακού στην ιστορία του.

Μαρκάρισμα-χάδι από Ρέτσο στο 1-0, συνολική αδράνεια στο κόρνερ του Ντόαν για το 2-0. Οι Πειραιώτες δεν έμαθαν από το πάθημά τους απέναντι στους Γερμανούς και δέχθηκαν ξανά γκολ από στατική φάση.



Ηθελές τα και παθέστα λέει ο θυμόσοφος λαός, με την ομάδα του Μαρτίνεθ να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Τα τρία χαφ για καλό μπήκαν;



To δίδυμο Ντόη-Ρέτσος ήταν παιχνιδάκι για τον Αυστριακό επιθετικό της Φράιμπουργκ, ο οποίος παραλίγο να σημειώσει προσωπικό… καρέ στο πρώτο ημίχρονο. Διότι χατ-τρικ σημείωσε (36΄), ενώ ο Σιλντίγια, σαν σε προπόνηση, έκανε το 4-0.

Ολυμπιακός: Μαύρη σελίδα

Με το σκορ σε δισθεώρητα ύψη, το μόνο που έπρεπε να εγγυηθεί ο Μαρτίνεθ, ήταν μια καλύτερη εικόνα της ομάδας του, ώστε τα τέσσερα γκολ να μην αυξηθούν.

Ο εκτός κλίματος αγώνα Αλεξανδρόπουλος αντικαταστάθηκε από τον Ιμπόρα.

Οι Πειραιώτες πάγωσαν τον ρυθμό, βοήθησε σ’αυτό και η χαλάρωση των Γερμανών. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα δεν απείλησε, δεν δημιούργησε καν τις προϋποθέσεις και σαν να μην έφτανε αυτό, είδε και τον Ποντένσε να βγαίνει αναγκαστική αλλαγή.

Το πέμπτο γκολ ήρθε από ένα ακόμα τραγικό λάθος, αυτή τη φορά από τον Έσε και σκόρερ τον Ντόαν.

Το τελικό αποτέλεσμα, όσο οδυνηρό κι αν είναι, ουσιαστικά δημιουργεί μονόδρομο για πρόκριση στο Conference League.gl

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 3΄,  8΄, 36΄  Γκρέγκοριτς,  42΄ Σιλντίγια,  77΄ Ντόαν

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ (Κρίστιαν Στράιχ, 3-4-3): Ατουμπόλου, Σιλντίγια, Γκίντερ, Λίνχαρτ (67΄ Γκούλντε), Ντόαν, Έγκεσταϊν, Χέφλερ (67΄ Αντάμου), Μακένγκο, Χέλερ (78΄ Σάλαϊ), Γκρέγκοριτς (67΄ Ρολ), Γκρίφο (79΄ Βάισχαουπτ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ 4-3-3): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Ντόη, Ροντινέι (84΄ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (46΄ Ιμπόρα), Καμαρά, Έσε (83΄ Καρβάλιο), Ποντένσε (50΄ Μασούρας), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (84΄ Ελ Αραμπί).

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα