Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου με τους Έλληνες

Έχοντας προβάδισμα σε όλο σχεδόν το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός νίκησε με 87-68 το Περιστέρι στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου και εξασφάλισε την πρόκρισή του στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέον η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Προμηθέας – Πανιώνιος

που κάνει τζάμπολ στις 21:00.

Οι Πειραιώτες βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στο ελληνικό στοιχείο, καθώς Παπανικολάου και Λαρεντζάκης είχαν από 15 πόντους, ενώ ο Ναζ Μήτρου Λονγκ πρόσθεσε ακόμη 14.



Από την πλευρά της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη ήταν ανταγωνιστική στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, πριν ο Ολυμπιακός πάρει διαφορά στα τελευταία λεπτά και «αγγίξει» αυτό το +20.

Οι ερυθρόλευκοι βασίστηκαν στην ευστοχία τους (21/32 δίποντα και 10/26 τρίποντα), μοίρασαν 26 ασίστ, έκαναν 11 κλεψίματα, ενώ προκάλεσαν αρκετή φθορά στους αντίπάλους του με 15 φάουλ έναντι 26.  Από κοντά όμως και ο νεοφερμένος Μόουζες Ράιτ αποτέλεσε σταθερή απειλή στις δύο ρακέτες (14π., 8ρ., 1κλ., 3 μπλοκ).

Αντιθέτως οι περιστεριώτες ήταν άστοχοι (26/64) είχε 17 ασίστ για ισάριθμα λάθη, ενώ βασίστηκε αρκετά στα επιθετικά του ριμπάουντ έχοντας 10 έναντι 8 του αντιπάλου του.



Πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζο Ράγκλαντμε 14 πόντους, ενώ από 10 είχαν Ζερμέιν Λαβ και Κένι Γουίλιαμς.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέκτησε νέο… πονοκέφαλο όσον αφορά τους τραυματισμούς. Συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός είδε τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος να μένει για δευτερόλεπτα στο παρκέ και να αποχωρεί με ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο.

Το ματς κρίθηκε μετά από το ξέσπασμα που είχε ο Ολυμπιακός στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου. Με επιμέρους σκορ 12-4 οι Πειραιώτες ξέφυγαν το 52-36 στο 25΄, ενώ με τον Ράιτ να κυριαρχεί κοντά στο καλάθι  παρέμειναν σε πλεονεκτική θέση και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +15 (62-47).



Η τέταρτη και τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία περισσότερο καθώς το Περιστέρι δεν είχε δυνάμεις ώστε να πετύχει κάποια επιστροφή, ενώ ο Ολυμπιακός παρέμεινε σοβαρός ως το φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αϊζάια Κάνααν πέτυχε ένα αδιανόητο καλάθι το οποίο θα έβρισκε θέση μέχρι και στο top-10 του NBA!

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-32, 62-47, 87-68

Δείτε εδώ το αναλυτικό φύλλο αγώνα 

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα