Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο «Γαλανόλευκο» Μόναχο και «φουλάρει» για τη 2η θέση! (vid)

23:27 5/4/2024 - Πηγή: Sportime

Με το Bmw Park του Μονάχου να ντύνεται στα «Γαλανόλευκα», ο Παναθηναϊκός νίκησε (82-75) μια ανταγωνιστική για 40 λεπτά Μπάγερν (έπαιξε χωρίς Ομπστ και Μπούκερ) -για την 33η αγωνιστική της Euroleague– κάνοντας… σχεδόν δική του τη 2η θέση στην κανονική περίοδο!

Λέμε σχεδόν καθώς αρκεί η ομάδα του Εργκίν Αταμάν να νικήσει την 34η και τελευταία αγωνιστική την ουραγό Άλμπα Βερολίνου στο κατάμεστο  ΟΑΚΑ

(11/4, 21:15) για να το πέτυχει! Το πλεονέκτημα έδρας πάντως κλείδωσε και μαθηματικά από σήμερα για το ελληνικό συγκρότημα.

Δείτε εδώ όλα τα σενάρια για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τα πλέι οφ της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός  έτρεξε έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο (ρεκόρ 12-4 και 6-3 εκτός έδρας) και πλέον μένει να ολοκληρώσει την κανονική περίοδο με απολογισμό 23 νίκες και μόλις 11 ήττες.

Απόψε οι πράσινοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (14π), Κώστας Σλούκας (12π., 6ριμπ, 7ασ.), Λεσόρ (13π., 5ριμπ.) και Κέντρικ Ναν (17π., 4ασ.).

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με 5άδα Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ, όμως στο πρώτο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν λειτούργησαν καλά (18-13 στο 10′). Οι Γερμανοί κράτησαν στο μηδέν για αρκετή ώρα τον Ναν, ενώ το μόνο που έκανε καλά η ομάδα του Αταμάν στο διάστημα αυτό ήταν η τροφοδότηση των ψηλών. Εκεί απόντος τους Μπούκερ, ο Μήτογλου ειδικά, δεν είχε αντίπαλο.

Η είσοδος του Σλούκα (νοικοκύρεψε το τριφύλλι) και οι πολύτιμες επιθετικές λύσεις από τον πάγκο από τους Ερνανγκόμεθ (9π. στο α’ μέρος), Παπαπέτρου (8π. στο α’ μέρος) και Βιλντόζα, άλλαξε τα δεδομένα. Από το -6 του 13′ (24-18) ο Παναθηναϊκός ξέσπασε με ένα 16-4 προσπερνώντας με 28-34 στο 17′!

Η κακή περιφερειακή άμυνα όμως σε όλο το πρώτο ημίχρονο έδωσαν τη δυνατότητα στη Μπάγερν (6/14 τρίποντα) να μείνει κοντά στο σκορ (36-40, με 10π. του Ιμπάκα), ενώ «βραχνάς» ήταν ότι ο Λεσόρ φορτώθηκε από νωρίς με 3 φάουλ.

Κροάτη στην επίθεση και ήττα στην προσωπική μονομαχία με τον Ερνανγκόμεζ στην άμυνα. Τώρα είναι που πρέπει να ταϊσει τους ψηλούς του ο Αταμάν!

Στο μεγαλύτερο μέρος της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός και χαρακτηριστικά ήταν τα 4 λάθη για μόλις 2 ασίστ που είχαν οι παίκτες του. Η Μπαγερν με ηγέτες τους Βάιλερ-Μπαμπ, Έντουαρντς και Μπονγκα προσπέρασε με 52-51 (στο 38′), όμως ο Κέντρικ Ναν με ατομικές ενέργειες κι ένα δύσκολο buzzer beater κράτησε το τριφύλλι μπροστά στο σκορ στο τέλος του δεκάλεπτου (54-58).

Παρότι στις αρχές της τέταρτης περιόδου μαθεύτηκε οτι οι Βαυαροί δεν είχαν καμία ελπίδα πρόκρισης (μετά τη νίκη της Εφές μέσα στη Φενέρμπαχτσε με 82-80) η ομάδα του Πάμπλο Λάσο παρέμεινε ανταγωνιστική ως το τέλος. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία διάθεση να ηττηθεί και να βάλει τον εαυτό του ακόμη και σενάρια για την έκτη θέση στην τελευταία αγωνιστική.

Σλούκας, Γκραντ και Χουάντσο έβαλαν μεγάλα τρίποντα, ο Λεσόρ κάρφωσε στον αιφνιδιασμό κι έτσι το τριφύλλι ξέφυγε για πρώτη φορά με 8 (70-78 στα 2:30) και παρότι οι γηπεδούχοι πλησίασαν απειλητικά εκ νέου (75-78 με 1:46) τελικά ο Ναν με ένα ακόμη καλάθι κλείδωσε οριστικά μια σπουδαία νίκη για την ελληνική ομάδα.

Το τέλος του ματς βρήκε τουλάχιστον 3.500 οπαδούς του Παναθηναϊκού και γενικότερα Έλληνες να αποθεώνουν τον Αταμάν (πανηγύρισε και πάλι με υψωμένες γροθιές) και τους παίκτες του, αλλά και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που βρέθηκε στο γήπεδο κοντά στην ομάδα του!

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 36-40, 54-58, 75-82

Δείτε εδώ το αναλυτικό φύλλο αγώνα

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα