Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ομπράντοβιτς με το δικό του «όπλο»!

Η Παρτιζάν έκανε ένα από τα καλύτερη φετινά της παιχνίδια (δεν είναι δα και πολλά), ωστόσο ο Παναθηναϊκός την «έπνιξε» με την άμυνά του (ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο) και τελικά επικράτησε στο κατάμεστο «Νικος Γκάλης» με 84-71 για την 22η αγωνιστική της Euroleague. Ο Ομπράντοβιτς επέστρεψε και το ΟΑΚΑ «σείστηκε»!

Είναι χαρακτηριστικό

ότι στην τέταρτη περίοδο Παναθηναϊκός έτρεξε επιμέρους σκορ 26-13, ενώ εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι κατάφερε από το 32′ να φορτώσει τους Σέρβους με 4 ομαδικά φάουλ. Έτσι το 58-58 του 30′ διαμορφώθηκε στο 77-68 με κάτι λιγότερο από τρία λεπτά για το τέλος και κάπου εκεί η Παρτιζάν (που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Πάντερ)… παρέδωσε πνεύμα.

Η ομάδα του Αταμάν που για τρία δεκάλεπτα δεν είχε τόσο καλή εικόνα, είχε για κορυφαίους τους Κέντρικ Ναν (21π., 4ασ., 1κλ. αλλά και 5 λάθη), Ματίας Λεσόρ (14π., 9ριμπ.) και Ντίνο Μήτογλου (16π., 7ριμπ.) Ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε πολύτιμες λύσεις κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο). Επιπλέον, ένα σημαντικό τρίποντο πέτυχε ο Κώστας Σλούκας (έκανε το 69-62 ) με το οποίο «ξεκόλλησε» το τριφύλλι και του έδωσε τη «σπίθα» για να κυριαρχήσει.

Στο 14-8 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού που παραμένει γερά σε τροχιά 4άδας (βόλεψε και η ήττα της Φενέρμπαχτσε στο Κάουνας) ενώ η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπεσε στο 11-11.

Οι παίκτες του Ζοτς έβαλαν δύσκολα στους πράσινους με καλή άμυνα, σε μια βραδιά που ο Τζέριαν Γκραντ έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του (μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού).

Στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα καθώς ο Ντόζιερ είχε… ντυθεί Πάντερ, ενώ η ομάδα του Αταμάν είχε προβλήματα με τις περιστροφές στην άμυνα.

Μάλιστα τα εύκολα λάθη του στέρησαν τη δυνατότητα να πάει στο ημίχρονο με αέρα 7 πόντων και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα λεπτό δέχθηκε σερί 7-0 από την Παρτιζάν!

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό, καθώς η αντίπαλη άμυνα δυσκόλευε όλες τις πάσες του κι έτσι οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βρουν ένα καλό διάστημα όπως έγινε και στο α’ ημίχρονο με τον Γκριγκόνις. Παράλληλα Κοπρίβιτσα έκανε ζημιά μέσα στο καλάθι.

Στο φινάλε της περιόδου ωστόσο ο Λεσόρ έκανε ένα φοβερό κάρφωμα, έκανε το σκορ στο 58-58 και έδωσε ψυχολογικά την ώθηση που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός ώστε να μην πάει στην 4η με χάντικαπ.

Από τα μέσα του 4ου δεκαλέπτου η ομάδα του Αταμάν ανέβασε την απόδοσή της και ξέσπασε, την ώρα που εκείνη του Ομπράντοβιτς έδειχνε οτι δεν είχε άλλες δυνάμεις για να παραμείνει στο ματς. Έτσι τα τελευταία 3-4 λεπτά μετατράπηκαν σε γιορτή, καθώς ο ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι, αποθεώνοντας κάθε καλή προσπάθεια.

Το τελικό 84-71 βρήκε τον Εργκίν Αταμάν να πανηγυρίζει με υψωμένες γροθιές και να γνωρίζει προσωπική αποθέωση.

Οι αριθμοί δείχνουν οτι η βραδιά δεν ήταν και η καλύτερη για τον Παναθηναϊκό φέτος. Χαρακτηριστικό οι 16 ασίστ για 18 λάθη, αλλά και 5/17 τρίποντα, εκμεταλλεύθηκε όμως τις πολλές βολές που κέρδισε (25/30). Από την άλλη ούτε η Παρτιζάν σούταρε καλά από μακριά (4/18), όμως ο Παναθηναϊκός είχε στα δίποντα το εξαιρετικό 71% (22/31), ενώ οι Σέρβοι σχεδόν 20% κάτω (52,4 με 22/42)

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 42-40, 58-58, 84-71

Δείτε εδώ το αναλυτικό φύλλο αγώνα

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα