Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε, αλλά ακόμα τον Σλούκα του Ολυμπιακού δεν τον έχει

Ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά από τον Σλούκα. Δικαίως. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάρει από τον Ολυμπιακό έναν από τους καλύτερους PG της Euroleague. Ακόμα αυτό τον παίκτη όμως το ΟΑΚΑ δεν τον έχει δει.

Τα

12μιση λεπτά που έπαιξε ο Έλληνας παίκτης σε ένα παιχνίδι όπως αυτό με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ αποτελούν θέμα. Θέμα συζήτησης, θέμα για απορίας, θέμα για το τι μέλλει γενέσθαι με τη διαχείριση του Εργκίν Αταμάν προς το πρόσωπό του. Διότι, ο Κώστας Σλούκας έφυγε από τον Ολυμπιακό μεταξύ άλλων και για τον χρόνο συμμετοχής του. Αυτό ήταν ένα ζήτημα, ένα άλλο ήταν και ο ρόλος του.

Ο Ολυμπιακός ακόμα υποφέρει από την απουσία του Σλούκα, ότι και να λέμε. Ασχέτως αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δικαιωθεί στα όσα έλεγε. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός ήθελε τον Σλούκα να τον κρατήσει, αλλά φυσικά με τους όρους που θα επιβάλλει ο ίδιος ο οργανισμός του. Με άλλα λόγια, με τα χρήματα που έκριναν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και με τις αγωνιστικές παραδοχές του προπονητή των «ερυθρολεύκων».

Δεν το συζητάμε, με βάση το πρόσφατο παρελθόν, πως ο Σλούκας θα ήταν ο… κανονικός, σε περίπτωση που είχε παραμείνει στον Πειραιά. Διότι, στον Ολυμπιακό δεν είχε το άγχος του να αποδείξει πως αξίζει. Ούτε στον εαυτό του, ούτε στον προπονητή του, ούτε και στον κόσμο. Ένα σωρό χαμένες επιθέσεις να είχε στο τέλος, κανείς δεν θα του έλεγε τίποτε. Ούτε στον Παναθηναϊκό λέει κάποιος κάτι, ακόμα. Αλλά ο ίδιος νιώθει την πίεση σε κάθε του κίνηση.

Παναθηναϊκός: Ακόμα τον ψάχνει τον Σλούκα

Ο Κώστας Σλούκας, αυτός που ξέρουμε τουλάχιστον, δεν είναι ακόμα στον Παναθηναϊκό. Παιχνίδια όπως αυτό με τη Ζαλγκίρις, την Άλμπα, τη Βαλένθια, το «τριφύλλι» τα κερδίζει και μόνο με τις προσωπικότητες των παικτών του. Πότε του ίδιου του Σλούκα, πότε του Ναν, πότε του Μήτογλου. Το μπάσκετ που μπορεί να παίξει και να αποδώσει ο Σλούκας δεν είναι ακόμα στο ρεπερτόριο του Παναθηναϊκού.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν υπάρχει στο ρεπερτόριο του κόουτς Αταμάν. Εδώ είναι το θέμα. Ο Τούρκος τεχνικός αρέσκεται στα ένας εναντίον ενός. Ο Ναν το πράττει καλά για την ώρα, ο Σλούκας όχι τόσο. Αυτό που έκανε κατά κόρον ο Αταμάν στην Εφές και δεν το βλέπουμε την ίδια συχνότητα στη νέα του ομάδα είναι το να παίζει σχήμα με τρεις guard.

Βέβαια, ο Σλούκας θέλει να παίζει PnR. Με τον Λεσόρ μπορεί να το κάνει, με τον Μήτογλου –έστω και με λίγο διαφορετικό τρόπο, επίσης. Στο υψηλό επίπεδο δείχνει αδούλευτος ο Παναθηναϊκός για να το πράξει σωστά. Ειδικά όταν απέναντί σου έχεις τον Ταβάρες. Όσο ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκει λύσεις μέσα από την ομαδική λειτουργία και όχι μόνο από ατομικές εξάρσεις, τότε ο Σλούκας του Ολυμπιακού δεν θα εμφανιστεί ποτέ.

MIA ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ STOIXIMAN!

Τι έκανε πέρυσι εντός με τη Ρεάλ ο Σλούκας;

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα