Ο Παναθηναϊκός ξεμπλόκαρε, λύγισε τον Άρη και έμεινε ζωντανός

Μετά από καιρό έδειξε να βρίσκει τον εαυτό του! Είχε φρεσκάδα, έβγαλε φάσεις, ήταν ανώτερος και τελικά νικητής με 2-0 ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Άρη.

Οι «πράσινοι» ήξεραν πως παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Τα διαδοχικά προβληματικά αποτελέσματα και οι νίκες των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου, δεν τους άφηναν περιθώριο.

Τελικά σε μεγάλο μέρος του αγώνα ήταν αυτοί που έπρεπε. Μπήκαν δυνατά, πήραν προβάδισμα από νωρίς και «καθάρισαν» στο δεύτερο ημίχρονο.

Θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλα γκολ, θα μπορούσαν και να έχουν ισοφαριστεί.

Πολύτιμο για τον ίδιον και την ψυχολογία του το γκολ που πέτυχε ο Μπακασέτας, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Ιωαννίδη. Ανεβασμένος μετά από καιρό ήταν ο Έλληνας φορ.

Το πάλεψε ο Άρης, αλλά είχε προβλήματα αμυντικά. Δεν έβγαλε σιγουριά, ενώ δεν τον βοήθησε και το αναγκαίο ροτέισον που έκανε ο Άκης Μάντζιος. Κάποιοι παίκτες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Πάντως, ίσως όλα να ήταν αλλιώς, εάν ο Ζαμόρα σκόραρε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα ψυχολογίας με τα τελευταία του αποτελέσματα και σε αυτές τις περιπτώσεις ένα γρήγορο γκολ τα αλλάζει όλα. Το πέτυχε στο 4′ ο Μπακασέτας και κάπως έτσι οι «πράσινοι» έδειξαν στη συνέχεια πιο ζωντανοί. Είχαν τρεξίματα, με τους Ζέκα και Τσέριν να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό, έκλεβαν μπάλες και γενικά το πρέσινγκ λειτουργούσε σωστά.

Ο Άρης άργησε να μπει στο παιχνίδι. Δοκάρι στο 18′ για το 2-0 είχε ο Ιωαννίδης και άλλη μία ευκαιρία στο 31′. Για τους φιλοξενούμενους όλα ξεκινούσαν από την αδυναμία τους να επιβληθούν στη μεσαία γραμμή.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Μία ήταν η φάση τους με τον Μορόν στο 41′, αλλά η εικόνα έδειχνε πως για κάποια λεπτά πατούσαν καλύτερα. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Ζαμόρα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 1-1.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κράτησε το μηδέν στην άμυνα, αλλά δεν έπεισε με το δίδυμο των Ακαϊντίν και Ούγκο. Ωστόσο, με το εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη στο 52′ το άγχος έφυγε. Ο Άρης δεν ξαναμπήκε στο ματς με τον Μανού Γκαρθία στο 60′ και πρακτικά εκεί τελείωσαν όλα.

Ακολουθεί σε μικρό χρονικό διάστημα η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League και εύλογα προς το τέλος κατέβασαν στροφές οι δύο ομάδες. Το τρίτο γκολ, πάντως, το άγγιξε προς το φινάλε το «τριφύλλι» με Μλαντένοβιτς και Αράο.

Παναθηναϊκός – Άρης 2-0

Σκόρερ: 4′ Μπακασέτας, 52′ πέν. Ιωαννίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (80’ Αράο), Ζέκα, Μπακασέτας (89’ Βιλένα), Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (80’ Σπόραρ), Μπερνάρ (90+2′ Λημνιός).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια (72’ Φεράρι), Τζούρασεκ (46’ Μανού Γκαρθία), Ζιλ (71’ Βέλεθ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (84’ Φετφατζίδης), Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ), Zαμόρα.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα