Ο ΠΑΣ ήθελε αλλά δεν μπορούσε, ο Άρης είχε το μυαλό στον Παναιτωλικό (vids)

Γρήγορα θα ξεχαστεί το παιχνίδι που έδωσαν στους Ζωσιμάδες, το βράδυ του Σαββάτου (10/2) ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης για την 22η αγωνιστική της Super League. Στο 0-0 ο ι δύο ομάδες που προσπάθησαν μεν για το γκολ, όμως ούτε ουσία είχαν ούτε αποτελεσματικότητα με τους κιτρινόμαυρους να δείχνουν οτι έχουν το μυαλό τους περισσότερο στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον

Παναιτωλικό την ερχόμενη Τρίτη.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα

Στους 13 βαθμούς μετά την 7η ισοπαλία τους οι Γιαννιώτες στους 35 οι κιτρινόμαυροι μετά την 5η δική τους.

Ο Ροσέρο ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης των γηπεδούχων βγάζοντας ωραίες πάσες στον Κόντε, με τον τελευταίο ωστόσο να μην τις εκμεταλλεύεται. Για τον Άρη έκανε ντεμπούτο ο Τζούισον Μπένετ ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε με κίνηση στον χώρο και γρήγορη εκτέλεση.

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης: Πώς παρατάχθηκαν

Με το κλασικό 4-2-3-1 και έξι αλλαγές παρατάχθηκε ο Άρης, με τον Μπένετ να αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ. Από εκεί και πέρα ο Μορόν έμεινε στον πάγκο με τον Σαμόρα να αρχίζει στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Φατόρε κάλυωε το αριστερό άκρο της άμυνας.

Με 4-3-2-1 και ο ΠΑΣ, με τον Κόντε στην κορυφή, πισω του τον Ριένστρα και τους Παμλίδη-Ροσέρο αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στα εξτρέμ.

Ανοικτό ματς, με λίγες όμως καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και αρκετά λάθη εκατέρωθεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο.  ΠΑΣ και Άρης έκαναν λίγα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι, την ώρα που οι άμυνές τους δεν ήταν ιδιαίτερα σταθερές.

Καλός ρυθμός και στα 90 λεπτά, λίγες οι φάσεις

Ουσιαστικά προϋποθέσεις δημιούργησαν γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι, με την ομάδα του Γρηγορίου να έχει ως καλύτερη στιγμή ένα επικίνδυνο γύρισμα του Παμλίδη μέσα στην περιοχή το οποίο μπλόκαρε ο Κουέστα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου απείλησε στο 13′ με ένα σουτ του Σαμόρα από τα δεξιά και πλάγια, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Παρόμοια εικόνα και στο Β μέρος, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν, αλλά να μην… μπορούν να δημιουργήσουν και να τελειώσουν φάσεις. Ο ρυθμός ήταν και πάλι καλός, ένταση υπήρχε, όχι όμως και πολλές αξιόλογες τελικές προσπάθειες.

Οι δύο ομάδες είχαν από δυο καλές στιγμές ουσιαστικά.  Ο ΠΑΣ απείλησε αρχικά στο 51′ όταν ο Ροσέρο γύρισε από τα δεξιά και ο Κόντε με τακουνάκι προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Οντουμπάτζο ήταν εκεί να απομακρύνει προ του Κουέστα. Η 2η φορά ήταν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Λέο να πλασάρει άουτ από πλάγια θέση.

Από την πλευρά του ο Άρης απείλησε αρχικά στο 61′, όταν ο Μανού Γκαρθία πάσαρε στον κενό χώρο, ο Ζαμόρα γύρισε και σημάδεψε την απέναντι γωνία αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ. Και τη 2η στο 84′ από ένα δυνατό σουτ του Μανού στην κίνηση το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Νάγκι!

Να σημειώσουμε ότι παρά την είσοδο των Μορόν, Νταρίντα και Μανου Γκαρθία η εικόνα του Άρη δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα, ενώ από την πλευρά του ο Γρηγορίου έκανε δύο αλλαγές μόνο, με τον Ντεμίρ μάλιστα να περνά στο ματς στο 86′. Επίσης ο Βέλεθ αγωνίστηκε στα χαφ αντί του Ντουκουρέ.

Σκόρερ: –

Κίτρινες: Τζίνο, Εραμούσπε, Λιάσος, Νάγκι – Σαμόρα, Σαβέριο,

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής).Βοηθοί: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Άγγελος Κολλιάκος (Αθηνών).4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών).VAR: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών).AVAR: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπακαδήμας, Κιάκος, Εραμούσμπε, Λιάσος, Ριένστρα, Τσίνο, Τούτου, Ροσέρο (86′ Ντεμίρ), Παμλίδης, Κόντε (63′ Λέο Μπαπτίστ).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φατόρε, Ντουκουρέ (57′ Βέλεθ), Μπένετ (46′ Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο (72′ Μορόν), Φετφατζίδης (46′ Νταρίντα), Τζούρασεκ (57′ Μανού Γκαρθία), Ζαμόρα.

Υποβασταζόμενος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο ο Νέβεν Τζούρασεκ και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για κάκωση στο δεξί γόνατο. Θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασής του το επόμενο 48ωρο.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα