Ο Ποντένσε πήρε μπρος, διέλυσε την Τοπόλα και ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Conference League (highlights)

Φινάλε με νίκη! Ο Ολυμπιακός, ως όφειλε, διέλυση την Μπάτσκα Τόπολα στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» (5-2) και συνεχίζει στο Conference League.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ στο ντεμπούτο του είδε την νέα του ομάδα να είναι ουσιαστικά και αποτελεσματική δίχως φαμφάρες. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος με ένα εκρηκτικό τρίλεπτο τέζαρε τους Σέρβους. Από ένα γκολ

οι Ελ Κααμπί – Ελ Αραμπί.

Τα αμυντικά προβλήματα πάντως, εξελίσσονται σε μεγάλο θέμα, με δύο γκολ-δώρο στους Σέρβους.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν στα μπαράζ του Conference League αντιμετωπίζοντας έναν από τους δεύτερους της φάσης των ομίλων. Μια κλήρωση που θυμίζει προκριματικά Champions League.

Το ματς

Το 4-4-2 με τον Μασούρα σε ρόλο-έκπληξη ήταν ο πρώτος σχηματισμός του Κάρλος Καρβαλιάλ στη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Περισσότερο λόγω της απουσίας κόσμου και την έλευση του νέου προπονητή και λιγότερο λόγω της δυναμικής της Τόπολα είχε θορυβηθεί ο κόσμος της ομάδας.

Κάτι που αποδείχθηκε σύντομα. Μόνο τα βασικά έπρεπε να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι». Να σκεφτείτε ότι με τέσσερις τελικές στην εστία, πέτυχαν τρία γκολ στο ημίχρονο.

Ο Ελ Κααμπί απασφάλισε με κεφαλιά σμπαραλιάζοντας τον Στόιτς και τον γκολκίπερ Ίλιτς. Περί ου ο λόγος, οι αντιδράσεις του ήταν αργές και επέτρεψαν στον Ποντένσε να «ζωγραφίσει» δις σε περιορισμένο χώρο. Μια στο 40΄ και μια στο 43΄.

Ετσι λοιπόν, η… υποχρέωση βγήκε από το πρώτο ημίχρονο.

Ολυμπιακός: Αμυντικών προβλημάτων συνέχεια

Καλά-καλά δεν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και ο Ρέτσος, στο πρώτο κόρνερ του ματς, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ίλιτς, η μπάλα κόντραρε στον Σέρβο και κατέληξε στα δίχτυα.

Βέβαια, λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Αμυντικό λάθος έγινε και σε ματς που ήταν σε απόλυτο έλεγχο. Ο Ορτέγκα έκανε τα… δικά του και ο Τζάκοβατς μείωσε (48΄).

Παρόλα αυτά, τίποτα δεν θα μπορούσε να χαλάσει τη βραδιά, με τον Κούβελιτς να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη στο 60΄ και οι Σέρβοι να μένουν με 10. Κι ας μείωσε περαιτέρω ο Τσίρκοβιτς εκθέτοντας στο σπριντ τον Έσε.

Κι όμως, το ματς είχε κι άλλα γκολ, με τον Ελ Αραμπί, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να σημειώνει το πέμπτο γκολ για τους Πειραιώτες. Το 19ο ευρωπαϊκό του με τα ερυθρόλευκα. Σαν το παλιό, καλό, κρασί.

Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα 5-2: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 21΄ Ελ Κααμπί, 40΄, 43΄ Ποντένσε,  46΄ αυτ. Ίλιτς,  68΄ Ελ Αραμπί / 48΄ Τζάκοβατς,  60΄ Τσίρκοβιτς

Κόκκινη: 60΄ Κούβελιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε (78΄ Καρβάλιο), Καμαρά (86΄ Ρίτσαρντς), Ποντένσε, Μασούρας (63΄ Μπιέλ), Φορτούνης (73΄ Αλεξανδρόπουλος), Ελ Κααμπί (63΄ Ελ Αραμπί)

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ (Ζάρκο Λάζετιτς): Ίλιτς, Κρστιτς, Στόιτς, Τσάλουσιτς (87΄ Βλαλούκιν), Πέτροβιτς (55΄ Σος), Τσβέτκοβιτς, Ράντιν (55΄ Βούλιτς), Κούβελιτς, Τζάκοβατς, Μιλοβάνοβιτς (55΄ Ρακόνιατς), Τσίρκοβιτς (72΄ Στάνιτς)



Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποντένσε, Τοπόλα, Ολυμπιακός, Conference League,pontense, topola, olybiakos, Conference League