Ολυμπιακός: Απόλυτη «κατάρρευση» στο φινάλε – Με 53 πόντους στο Μιλάνο δε νικάς

Ο Ολυμπιακός έκανε κάκιστο τέταρτο δεκάλεπτο και γνώρισε την ήττα με 65-53 από τη Μιλάνο στο ματς που διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα, έχοντας πλέον ρεκόρ 1Ν-2Η. Η κούραση από τα συνεχόμενα ματς ήταν εμφανής, φέρνοντας τελικά την ήττα.

Ο Μιλουτίνοφ ήταν ο κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους,

έχοντας πετύχει 15 πόντους και μαζεύοντας πέντε ριμπάουντ.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η διαφορά δεν ξέφυγε πάνω από τους τρεις πόντους. Παρόμοια ήταν τα ποσοστά ευστοχίας, με το επιμέρους σκορ να είναι το 19-17. Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πρόβλημα από τα 6,75μ. με 2/8, εκ των οποίων ο Γουόκαπ είχε το 2 στα 2.

Fall goes baseline then delivers a MASSIVE dunk#MagicMoment I @Olympiacos_BC pic.twitter.com/8eKe8l98Bq

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 17, 2023

Οι Ιταλοί κατάφεραν με 5-0 σερί στην έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου να ανοίξουν τη διαφορά στο +7 (24-17), με την απουσία του Ελληνοαμερικανού ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο να ήταν εμφανείς σε αυτά τα πρώτα λεπτά.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειξαν ιδιαίτερη σοβαρότητα στην άμυνα και στα επόμενα οκτώ λεπτά δέχτηκαν μόλις επτά πόντους. Ο Γουόκαπ επέστρεψε, έδωσε ξανά λύση στο σκοράρισμα και έφτασε τους εννιά πόντους σε 11’47” αγωνιστικά λεπτά. Ο Κάνααν δέχτηκε δεύτερη τεχνική ποινή και αποβλήθηκε, βάζοντας μόνος του δύσκολα στην ομάδα του, στερώντας ένα σημαντικό εργαλείο από τον προπονητή του. Ωστόσο, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο με το σκορ στο 31-32.

Peters and Milutinov connect for an alley-oop FLIGHT@Olympiacos_BC #FlightTime I @TurkishAirlines pic.twitter.com/O7jlZDYTlR

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 17, 2023

Τίποτα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να μην ξεφεύγει και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Ωστόσο, το σκορ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα (13-9), ενώ το σκορ ήταν 44-41 δέκα λεπτά πριν το φινάλε.

Το… χειρότερο το κρατούσε για το τέλος ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατέρρευσε αφού πέτυχε 12 πόντους, εκ των οποίων μάλιστα οι πέντε μπήκαν στο πρώτο λεπτό του δεκαλέπτου.

Αστοχία, σερί των Ιταλών με 9-0 και πνευματική κατάρρευση στο φινάλε, έφεραν την ήττα με σκορ 65-53.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 31-32, 44-41, 65-53

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα