Ολυμπιακός και πως να τον ξεγράψεις! Νοκ-άουτ τον ΠΑΟΚ και όλα ανοιχτά για τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ! Ακόμα και με πειραματική ενδεκάδα, οι Πειραιώτες έριξαν νοκ-άουτ τον ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα πήρε φωτιά!

Μαγικός, κυριαρχικός, ουσιαστικός παρότι με πάρα πολλές αλλαγές. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν άφησε δικαίωμα ελπίδας στον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, ο οποίος σκόραρε στο φινάλε αλλά χωρίς αντίκρισμα.

Η

διαφορά των δύο έπεσε στον έναν βαθμό.

Πρωταγωνιστές του ματς οι Ναβάρο (κερδισμένο πέναλτι), Κίνι (έκανε το 1-0), Ποντένσε (ασίστ στο 2-0), αλλά και ο Ζέλσον Μαρτίνς που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τα ερυθρόλευκα.

Πλέον γίνεται χαμός στη Super League, με το επερχόμενο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός να κρίνει πολλά!

To ματς

Με 8 αλλαγές ξεκίνησε η ομάδα του Πειραιά στην ενδεκάδα της. Από την πρώτη στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τις διαθέσεις τους: να χτυπήσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ που ήταν τοποθετημένη ψηλά. Σε δύο περιπτώσεις οι Θεσσαλονικείς τη γλίτωσαν, καθώς δούλεψε το τεχνητό οφ-σάιντ πάνω στον Ναβάρο.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο Ισπανός που ταλαιπωρούσε πολύ τον Κουλιεράκη, έφυγε στην πλάτη του, ο νεαρός αμυντικός τον έσπρωξε και ο Πορτογάλος διαιτητής, Μιγκέλ Νογκέρα, έδειξε το σημείο του πέναλτι. Παράπονα από τους φιλοξενούμενους, που διαμαρτυρήθηκαν για την επαφή.

Ο Ποντένσε νικήθηκε από τον Κοτάρσκι, αλλά στην επαναφορά ο Κίνι με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ (28΄). Από εκείνο το σημείο, το σύνολο του Λουτσέσκου σαν να αφυπνίστηκε και προσπάθησε να επιβάλει τον δικό του ρυθμό, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Υπομονή, alegría και Μαρτίνς

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να γίνει πιο επιθετικός. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικά στημένος ανασταλτικά και περίμενε τη στιγμή που θα χτυπήσει στο τρανζίσιον.

Το έκανε στο 61΄, σε μια φάση που οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν φάουλ του Ρίτσαρντς στον Σάστρε. Ο Ποντένσε ξεδίπλωσε την αντεπίθεση, βρήκε πανέμορφα και κάθετα τον Μάρτινς και εκείνος σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Νεύρα από τους φιλοξενούμενους, alegría στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η πλάστιγγα ολοένα και περισσότερο έγερνε προς την ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

Ούτε η επόμενη σειρά αλλαγών βοήθησε τους Θεσσαλονικείς, με τον Ολυμπιακό να βελτιώνεται ανασταλτικά όσο περνούσε η ώρα. Πολύ διαβασμένο παιχνίδι υπομονής, με τον Μεντιλίμπαρ να κερδίζει κατά κράτος τον Λουτσέσκου.

Βέβαια, δεν έλειψε η αγωνία, με τον Μάρκος Αντόνιο να μειώνει στο φινάλε (90+2΄), με τον Βραζιλιάνο να προλαβαίνει τον Ρέτσο, που άργησε να πάει στην μπάλα.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 28΄ Κίνι, 61΄ Μαρτίνς / 90+2΄ Μάρκος Αντόνιο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρίτσαρντς, Άμπι, Ρέτσος, Κίνι (90΄ Βέζο), Ιμπόρα, Τσικίνιο (79΄ Έσε), Όρτα (85΄ Καρβάλιο), Μαρτίνς (79΄ Μασούρας), Ποντένσε, Ναβάρο (85΄ Ελ Κααμπί)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79΄ Ότο), Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μεϊτέ (74΄ Σβαμπ), Οζντόεφ, Τάισον (79΄ Μάρκος Αντόνιο), Μουργκ (59΄ Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (59΄ Σαμάτα)

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα