Ολυμπιακός: Με Ράιτ παίρνει Euroleague!

12:35 6/4/2024 - Πηγή: Sportime

Μία σπουδαία νίκη κατάφερε να πάρει ο Ολυμπιακός μέσα στη Σερβία κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, επικρατώντας με 89-86.

Ενώ πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν για ένα εύκολο παιχνίδι στη Euroleague, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν εξαιρετικές σχέσεις, τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου έτσι.

Οι Σέρβοι αν και δεν κυνηγούν τίποτα, πάλεψαν μέχρι τελευταία στιγμή, προκειμένου πάρουν τη νίκη και να δυσκολέψουν την

είσοδο του Ολυμπιακού στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκή διοργάνωσης.

Με αυτή τη δύσκολη νίκη ο Ολυμπιακός βρίσκεται επίσημα στην εξάδα και μένει ο τελευταίος αγώνας για να δούμε πού θα τερματίσει, με τα σενάρια να είναι αρκετά αφού μπορεί να βγει από 3ος μέχρι 6ος, αν και κάποια από αυτά είναι αρκετά απίθανα.

Στα πιο πιθανά, αν νικήσει μέσα στο κατάμεστο ΣΕΦ τη Φενερμπαχτσέ θα τερματίσει 5ος και αν χάσει θα βρίσκεται στην 6η θέση.

Πλέον δηλαδή οι πιο πιθανοί αντίπαλοι του θα είναι είτε η Μονακό, είτε η Μπαρτσελόνα, δύο ομάδες που έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει, αφού δε φοβάται κανέναν απολύτως αντίπαλο.

Ολυμπιακός: Άλλη ομάδα με τον Ράιτ!

Ο Ολυμπιακός μετά το τραυματισμό του Μιλουτίνοφ, βγήκε στην αγορά για να βρει παίκτη που θα τον καλύψει και πέτυχε διάνα με τον Μόουζες Ράιτ.

Ο Αμερικανός έκανε τη διαφορά σε μία μικρή ομάδα της Τουρκίας, ωστόσο πλέον στο υψηλότερο επίπεδο έχει κάνει τον κόσμο να χαζεύει.

Σε ακόμα ένα ματς της Euroleague ήταν κομβικός και δείχνει ότι είναι το κομμάτι που έλειπε από την ομάδα, προκειμένου ο Γιώργος Μπαρτζώκας να παίξει ακριβώς το μπάσκετ που θέλει και επιθυμεί.

Μιλάμε για έναν παίκτη που δίνει τα πάντα στην άμυνα, ενώ η εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του, του δίνει ένα… τουπέ στην επίθεση, ότι μπορεί να τα βάλει και να κερδίσει όποιον βρει μπροστά του.

Μπορεί κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα να μην ξεκίνησε ιδανικά, ωστόσο τα λόγια των συμπαικτών του και του προπονητή του, άλλαξαν τα πάντα.

Ο Μόουζες Ράιτ πήρε από το χεράκι τον Ολυμπιακό, όταν έπρεπε να αγωνιστεί με διαφορετικό τρόπο, πέτυχε 16 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και μάλιστα πέτυχε και το κρίσιμο τρίποντο που… σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι μία καλοκουρδισμένη… μηχανή στην οποία έρχονται να προστεθούν τόσο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που έλειπε καιρό και φυσικά ο Φιλίπ Πετρούσεφ που επανέρχεται από τον τραυματισμό του.

Με όλους αυτούς, τα… σκυλιά του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν κοιτούν πλεονέκτημα ή μειονέκτημα έδρας, αλλά μόνο την πρόκριση στο Final-4 του Βερολίνου και φυσικά την κατάκτηση του 4ου Ευρωπαϊκού του.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα