Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ αρχίζει να χάνει και τα αποδυτήρια

Ο Ολυμπιακός είναι σε βαθιά αγωνιστική κρίση και εσωστρέφεια. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παραμένει μέχρι να βρεθεί ο επόμενος προπονητής. Το κακό για τον Ισπανό τεχνικό είναι πως έχει αρχίσει να χάνει τα στηρίγματά του και στα αποδυτήρια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ήττα του πρώτου γύρου από την Φράιμπουργκ «μακιγιαρίστηκε» από την επιθετική φύση του Ολυμπιακού (σ.σ.: διψήφιος

αριθμός τελικών προσπαθειών).

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό «χάθηκε» στα χαρτιά μέχρι νεοτέρας. Το ακούμε, αφού ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και δε γνωρίζουμε την εξέλιξη αν είχε παιχτεί όλος ο αγώνες!

Εκείνο με τον ΠΑΟΚ άφησε, όμως, «γυμνό» τον βασιλιά. Η δε προχθεσινή 5άρα στην Γερμανία δημιουργεί εικόνα αποσύνθεσης.

Μόλις ένα 4μηνο από την στιγμή που το team made in Spain πήρε «λευκή» επιταγή από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, το γυαλί φαίνεται να έχει… σπάσει. Οι αποδοκιμασίες απολύτως εύλογες.

Το δεύτερο «εγώ» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην ανάληψη ευθυνών βγάζει ευθιξία, αλλά από την άλλη δεν «κλειδώνει» το πρόβλημα στα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να «ψάχνεται».

Όπως και ο προπονητής του. Μεταξύ συστημάτων, προσώπων και κυρίως αδυναμιών που ΄χουν προκύψει από το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε έναν βασικό στόπερ, τζόγαρε στη θέση με το Νο9 και φυσικά στην πορεία έχει «αλλοιώσει» το προφίλ παικτών όπως οι Μασούρας, Μπιέλ, Σκάρπα.

Ακόμη και ο σταρ της τελευταίας στιγμής, ο Ντανιέλ Ποντένσε δεν έχει καμία σχέση με τον κύριο που υποχρέωσε την Γουλβς να βγάλει 8ψήφιο νούμερο λιρών από το πουγκί της. Το μεγαλύτερο θέμα για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι η διαχείριση της καθημερινότητας.

Εκεί που η εσωτερική του πίεση συναντά την αντίδραση. Εκεί που το ασκησιολόγιο των προπονήσεων γίνεται πεδίο έντασης.

Ακόμη και τα (θεωρητικά) «παιδιά» του έχουν πάρει τις ανάλογες αποστάσεις. Δεν βγάζουν νόημα από τις αποφάσεις του Ισπανού προπονητή.

Ένας Ιμπόρα δεν φέρνει την άνοιξη! Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον Μαρτίνεθ. Μένει μέχρι να βρεθεί ο διάδοχός του…

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα