Ολυμπιακός: Το συμβόλαιο του Τραούκο και γιατί δεν τον πήρε ο ΠΑΟΚ

Μιγκέλ Τραούκο. Γίνεται πολλή συζήτηση, ο Ολυμπιακός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται σύντομα να φορέσει τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο 28χρονος αριστερός μπακ αποτέλεσε μια, όχι αμελητέα, επένδυση της Σεντ Ετιέν το περασμένο καλοκαίρι. Κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ έδωσαν οι «στεφανουά» για να τον πάρουν

από τη Φλαμένγκο και μάλιστα στην πρώτη του σεζόν στη Ligue 1 αγωνίστηκε 19 φορές (συν 5 ματς σε Λιγκ Καπ, Κύπελλο, Europa League).

Τα 24 ματς με 1 γκολ και 2 ασίστ δεν ήταν κακή πρώτη χρονιά αλλά ο διεθνής Περουβιανός (με 50 συμμετοχές στο ενεργητικό του) δεν έχει πολυκολλήσει στο Σεντ Ετιέν και είναι έτοιμος για αναχώρηση.

Στην Ελλάδα έχει βρεθεί στην ατζέντα του Ολυμπιακού (που είναι πλέον μπροστά για την απόκτησή του) αλλά και του ΠΑΟΚ. Του ΠΑΟΚ για έναν σημαντικό λόγο.

Ήταν στα ανταλλάγματα της Σεντ Ετιέν στην κρούση που είχε γίνει για την απόκτηση του Δημήτρη Γιαννούλη.

Μάλιστα, οι «στεφανουά» κοστολογούσαν τον Τραούκο στα 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ. Σε συνδυασμό με τα 3-3,5 εκατομμύρια ευρώ που έδιναν, θεωρούσαν πως συνολικά η κίνησή τους για τον Γιαννούλη θα ικανοποιούσε τον ΠΑΟΚ. Θα ήταν δηλαδή ένα deal κοντά στα 5-6 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν μια πρόταση που πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων αλλά για δύο σημαντικούς λόγους δεν κατέληξε τελικά σε οριστική συμφωνία.

Ο πρώτος ήταν πως από τον ΠΑΟΚ έκριναν ότι η κοστολόγηση από πλευράς Σεντ Ετιέν για τον Τραούκο ήταν υπερβολική (τα 2-2,5 εκατομμύρια δηλαδή).

Ο δεύτερος ήταν πως το συμβόλαιο που είχε ο παίκτης με το γαλλικό κλαμπ και το οποίο θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ πάνω του ήταν μεγάλο.

Ο Τραούκο έχει συμφωνία με τη Σεντ Ετιέν μέχρι το καλοκαίρι του 2022, με κάθε χρόνο να του αποφέρει 650.000 ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ είχε ξεκαθαρίσει πως αν και ήταν παίκτης που δεν περνούσε απαρατήρητος, το συμβόλαιό του ήταν μεγάλο. Ο Περουβιανός δεν έδειξε μεγάλη επιθυμία να συζητήσει για κάτι νέο (προς τα κάτω) και έτσι το όλο θέμα Γιαννούλη-Σεντ Ετιέν έχει παγώσει.

Πάντως, άσχετα με τον Τραούκο δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην επικαιρότητα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Τώρα, ένα ζήτημα είναι αν ο Τραούκο συμφωνήσει οριστικά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τι συμβόλαιο θα γίνει αυτό. Γιατί ακόμα ο Τσιμίκας είναι στο ρόστερ ενώ υπάρχει και ο Κούτρης.

Και επίσης, τα 650.000 ευρώ τη σημερινή εποχή είναι μεγάλο συμβόλαιο.

Το άρθρο Ολυμπιακός: Το συμβόλαιο του Τραούκο και γιατί δεν τον πήρε ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα