Παναθηναϊκός: Εμπνέει και πάλι

08:52 3/9/2020 - Πηγή: Sportime
Τα τελευταία χρόνια η ομάδα με το πράσινο χρώμα και το τριφύλλι βίωσε τις χειρότερες ημέρες της. Υποβιβασμοί, χρέη, τιμωρίες, ταπεινωτικοί αποκλεισμοί, διοικητική αστάθεια…

Μεσολάβησε μια διετία ανασύνταξης με τους Νίκο Νταμπίζα (αποχώρησε τη δεύτερη σεζόν), Γιώργο Δώνη, ελάχιστους φτασμένους άσους και πάρα πολλούς νεαρούς, στην πλειοψηφία τους παράγωγα της Ακαδημίας.

Πέρυσι σημειώθηκαν νίκες επί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, όμως για τον κανονικό Παναθηναϊκό δεν είναι αυτοί οι

στόχοι. Ούτε η 4η θέση ούτε φυσικά να χάνει 3-0 από τον Ολυμπιακό με κάτω τα χέρια.

Η επάνοδος σε τροχιά πρωταθλητισμού δεν έρχεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις, πειθαρχία, γιγάντωση του ομαδικού πνεύματος και της νοοτροπίας winner.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δείχνει να έχει καλμάρει τις πληγές του. Επιδερμικά ή όχι θα φανεί. Τούτη την ώρα το χρέος είναι διαχειρίσιμο και όλες (ή σχεδόν όλες) οι «τρύπες» έχουν καλυφθεί/διευθετηθεί. Η τριετία του ευρωπαϊκού αποκλεισμού πέρασε, όπως και το «μπλόκο» στο μεταγραφικό όριο ξένων παικτών.

Το κλαμπ δείχνει να εμπνέει ξανά. Πιο τρανή απόδειξη από την περίπτωση του Φεντερίκο Μακέντα δεν υπάρχει. Ας δώσουμε τον λόγο στον Ιταλό.

«Με σταματούσε κόσμος στον δρόμο και μου ζητούσε να μη φύγω. Υπήρχε αυτή η επιλογή. Μέσα μου ήξερα ότι θα έμενα στον Παναθηναϊκό. Για να είμαι δίκαιος, δέχθηκα προτάσεις που ίσως σε άλλες περιπτώσεις να μην απέρριπτα. Από τη στιγμή που είχα την ευκαιρία να παραμείνω, επέλεξα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου.

Μου αρέσει το πρότζεκτ, μου αρέσει το κλαμπ και αισθάνομαι σημαντικός. Για μένα τα χρήματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Η επιθυμία μου να παραμείνω εδώ με κάνει να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο.

Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι έτσι στην καριέρα μου. Όταν βρίσκεις ένα τέτοιο μέρος, στο οποίο νιώθεις την αγάπη του κόσμου, είναι λάθος να φύγεις. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος. Δε μετανιώνω τίποτα, είμαι στο μέρος που θέλω. Το κίνητρο για εμένα είναι υψηλό.

Θέλω να καταφέρω πολλά στον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι ο σύλλογος δεν έχει δει τον πραγματικό μου εαυτό. Αισθάνομαι πιο άνετα, ξέρω πως θα μείνω εδώ και με δεδομένο ότι θα έχουμε καλύτερη ομάδα φέτος μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ο λόγος που έμεινα εδώ είναι γιατί θέλω μια σεζόν να θυμάμαι. Θα τα καταφέρουμε. Στον γιο μου θα δώσω να καταλάβει τις αξίες αυτής της ομάδας».

Τι να πρωτοκρατήσεις από τα παραπάνω; Ίσως το πιο ωραίο να ειπώθηκε στο τέλος. «Στον γιο μου θα δώσω να καταλάβει τις αξίες αυτής της ομάδας». Ο «Κίκο» έχει φροντίσει να ενημερωθεί για την ιστορία, τις ευρωπαϊκές διακρίσεις αλλοτινών χρόνων, τους τίτλους… Μα κυρίως για το τι πρεσβεύει ο σύλλογος στον ελληνικό αθλητισμό.

Αμ, το άλλο; «Ο λόγος που έμεινα εδώ είναι γιατί θέλω μια σεζόν να θυμάμαι». Μήπως αντιλαμβάνεται κάτι παραπάνω από τη συντριπτική πλειοψηφία των καχύποπτων ακόμη (λογικό) φιλάθλων του Παναθηναϊκού;

Παναθηναϊκός Μακέντα – Το video



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Το άρθρο Παναθηναϊκός: Εμπνέει και πάλι εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα