Παναθηναϊκός: Η Εφές έδειξε πως θέλει παίκτη αν αργήσει ο Βιλντόζα!

Μία μεγάλη νίκη έκανε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 83-76 κόντρα στην Εφές Αναντολού, που σίγουρα βέβαια δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος.

Η ομάδα της Αθήνας αν και έδειξε ότι ελέγχει το ματς στις δύο πρώτες περιόδους, οι Τούρκοι επέστρεψαν και μείωσαν πολύ τη διαφορά, φτάνοντας στους 3 πόντους στα τελευταία λεπτά.

Κάπου

εκεί ήρθε η αντίδραση, με τους παίκτες των «πρασίνων» να βγάζουν αντίδραση και να παίρνουν τη νίκη με κορυφαίο φυσικά τον Μάριους Γκριγκόνις που ήταν πραγματικά απολαυστικός.

Ωστόσο ο Εργκίν Αταμάν έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είχε θέμα με τη διαχείριση του δυναμικού που είχε τη δεδομένη χρονική στιγμή στα χέρια του.

Αποφάσισε λοιπόν να κλείσει τελείως το rotation και στην ουσία να στηριχτεί σε έξι παίκτες, για να βγάλουν τα… κάστανα από τη φωτιά.

Ενώ υπήρξε και πολύ μεγάλο προβληματισμός για παίκτες, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που ανάγκασε τον Τούρκο κόουτς να τον βγάλει από το παρκέ και να τον αφήσει μόλις με τέσσερα λεπτά συμμετοχής.

Παναθηναϊκός: «Φέρνει» παίκτη ο Βιλντόζα;

Η εμφάνιση που έκανε ο Παναθηναϊκός σίγουρα είχε αρκετά αρνητικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα τα γνωστά κενά διαστήματα που επέτρεψαν στην Εφές Αναντολού να επιστρέψει στο ματς.

Στην Euroleague υπάρχουν ομάδες που αν το κάνεις αυτό μπορούν να σε… σκοτώσουν και να μην σου αφήσουν και κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Οι γκαρντ του Παναθηναϊκού φορτώθηκαν με πολύ χρόνο συμμετοχής, αφού μόνο ο Κώστας Σλούκας έπαιξε κάτω από 25 λεπτά, δείχνοντας το πόσο λείπει ο Λούκα Βιλντόζα.

Ο Αργεντινός ήταν βασικό κομμάτι του rotation και έδινε ανάσες αλλά και ποιοτικές λύσεις, ενώ έδειχνε ξεκάθαρα ότι στα δύο τελευταία ματς που αγωνίστηκε, είχε ανεβάσει κατακόρυφα της απόδοση του, όντας ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του.

Ωστόσο ο τραυματισμός του, ήρθε να χαλάσει τα σχέδια του Αταμάν και να του προσθέσει ακόμα έναν… πονοκέφαλο.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει παίκτη αν ο Βιλντόζα αργήσει να επιστρέψει, αφού με τόσο απαιτητικό πρόγραμμα, δεν μπορεί να φορτώνει τόσο τους παίκτες του σε Euroleague και Basket League.

Το όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν έχει βγει προφανώς από τις λίστες, αλλά ο ταλαντούχος γκαρντ αν έρθει τώρα δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Τούρκος κόουτς έχει πολλά θέματα να λύσει και να πάρει αποφάσεις, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δε θα του χαλάσει χατίρι.

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα