Παναθηναϊκός: Η υπενθύμιση ενός σημαντικού προβλήματος

Ένα τσουβάλι ευκαιρίες έχασε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Όχι ότι αυτό ήταν το μοναδικό του πρόβλημα στην ήττα του με 1-2.

Ο Φατίχ Τερίμ λάθεψε, οι αμυντικές αδυναμίες για έναν ακόμη αγώνα ήταν εμφανέστατες και ειδικά το μεγάλο πρόβλημα στις επιστροφές. Μόνο που ακόμη και έτσι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα.

Δημιούργησε πολλές

ευκαιρίες μέχρι και για να νικήσει. Μόνο που τα τελειώματα των παικτών του ήταν κάκιστα. Σίγουρα μέτρησε η απουσία επιθετικού, αλλά οι μεσοεπιθετικοί του «τριφυλλιού» βρέθηκαν αρκετές φορές σε ιδανική θέση για να εκτελέσουν.

Η αδυναμία τους να σκοράρουν είναι μία υπενθύμιση ενός σημαντικού προβλήματος. Ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει τα γκολ που θα έπρεπε από τους παίκτες που παίζουν πίσω από τον φορ. Ενδεχομένως αυτός να ήταν ένας έξτρα λόγος για τον οποίο προσπάθησε τόσο για να κάνει δικό του τον Μπακασέτα. Θα δώσει λύσεις σε αυτό το κομμάτι ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, αλλά μόνος του δεν φτάνει.

Με εξαίρεση τον Παλάσιος, που έχει μία συνέπεια φέτος (25/5/7), οι υπόλοιποι παρουσιάζουν μία δυσκολία στο να είναι αποτελεσματικοί. Μπερνάρ (32/4/4) και Τσούρισιτς (25/4/4) δεν έχουν καταφέρει το κάτι παραπάνω. Ο πρώτος, μάλιστα, βρήκε και τα έκανε με τον Παναιτωλικό και έκτοτε έχει μόλις ένα γκολ. Μαντσίνι (31/3/4), Αϊτόρ (20/4/1) και Βέρμπιτς (19/2/0) έχουν επίσης φτωχή συγκομιδή. Αυτό αποτελεί θέμα και δύσκολα θα το λύσει και ο Λημνιός, ένας ακόμη winger χωρίς γκολ με εξαίρεση μία εξαιρετική σεζόν στην Τβέντε.

Πολλές φορές είναι οι φορ που τα ακούν. Μόνο που Ιωαννίδης, Σπόραρ και Γερεμέγεφ έχουν βγάλει αρκετές φορές τα κάστανα από τη φωτιά προεξέχοντος του πρώτου. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουν το step up και αυτοί που τους πλαισιώνουν.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα