Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν πρέπει να γίνει πιο παρεμβατικός, στο F-4 δεν θα ‘χει Μακάμπι

22:21 3/5/2024 - Πηγή: Sportime

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι με 95-88 στο 4ο game και κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στο Final-4 της Euroleague, ωστόσο ο Εργκίν Αταμάν και οι συνεργάτες του θα πρέπει στο Βερολίνο να παρουσιάσουν μια ομάδα που θα έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Κι αυτό γιατί εκεί δεν θα υπάρχουν ομάδες όπως η Μακάμπι που ναι μεν έχει επιθετικό

ταλέντο αλλά σε όλα τα άλλα υστερεί. Οι Ισραηλινοί αποδεικνύονται αφελείς, δεν αντέχουν στην πίεση, δεν έπαιζαν στη φυσική τους έδρα, δεν είχαν διαθέσιμο τον κορυφαίο παίκτη τους (Μπάλντγουιν) και δεν έπαιζαν καν στην έδρα τους.

Στο Final-4 το τριφύλλι θα βρει πολύ πιο σκληρές και σωματικά και πνευματικά ομάδες, όπως η Ρεάλ ο Ολυμπιακός ή η Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε ή η Μονακό.

Δεν έχουν καμία διάθεση να μειώσουμε την ανατροπή που κάνει επί της Μακάμπι η ομάδα του Αταμάν, όμως ο Παναθηναϊκός και ο κόσμς του έχουν απαιτήσεις. Στη λογική του ότι τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός βρισκόταν  στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίες τότε ναι είναι ήδη πετυχημένος. Όταν όμως φέτος κάνεις μια τόσο μεγάλη επένδυση με μπάτζετ 20-25 εκατομμυρίων και φέρνεις Αταμάν, Σλούκα, Ναν κτλ έχεις απαιτήσεις.

Μέχρι τώρα οι πράσινοι τα έχουν πάει καλά στη σεζόν, έχοντας την πρωτιά στην Basket League, και τη θέση στη Euroleague. Δεν το λες και λίγο. Η σειρά όμως με τους Ισραηλινούς χτύπησε αρκετά καμπανάκια.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ανέτοιμος πνευματικά στα περισσότερα από τα τέσσερα παιχνίδια των πλέι οφ και αν αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 2-2 οφείλεται περισσότερο στο ταλέντο κάποιων παικτών στο ένστικτο αυτοσυντήρησης που έχει σαν ομάδα και στη φανέλα του.

Στο πρώτο παιχνίδι επέτρεψε στη Μακάμπι να τον «κοιμίσει» και να του σπάσει την έδρα. Στο δεύτερο (και πάλι στο ΟΑΚΑ), που έπρεπε να μπει με το… μαχαίρι στα δόντια δέχθηκε 28 πόντους στο α δεκάλεπτο. Εν τέλει νίκησε με 15 πόντους, όμως είπαμε η Μακάμπι δεν έχει τον χαρακτήρα να αντέξει.

Παναθηναϊκός: Ο Εργκίν Αταμάν πρέπει να γίνει πιο παρεμβατικός, στο F-4 δεν θα ‘χει Μακάμπι

Στο 3ο παίζοντας όχι στο καυτό Ισράηλ, βρέθηκε να χάνει με 18 πόντους και μετά έτρεξε και δεν… έφτασε. Και στο 4ο, ευτυχώς, όταν στο 82-75 στο 34′, άρχισε να μπαίνει στο φάσμα του αποκλεισμού λειτούργησε περισσότερο το ατομικό ταλέντο σε συνδυασμό με το φόβο της ομάδας του Κάτας να κερδίσει, παρά η ορθολογική αντίδραση των πράσινων.

Σίγουρα το σχήμα με Καλαϊτζάκη, Γκραντ, Ναν, Μήτογλου και Λεσόρ βοήθησε αρκετά μεν, αλλά χρειάζονταν κι άλλα. Κι όχι μόνο κατά τη διάρκεια, αλλά και πριν από το ματς

Τέλος καλό, όχι όμως όλα καλά… Είπαμε οτι στο Final-4 στο οποίο ο Παναθηναϊκός στοχεύει στην κούπα (και καλά κάνει παρότι νέα ομάδα) τέτοιες αδυναμίες θα κοστίσουν ακριβά.

Ο Εργκίν Αταμάν και οι συνεργάτες του οφείλουν να ετοιμάσουν πιο συνολικά τον Παναθηναϊκό και πνευματικά. Το ελαφρυντικό της καινούργιας ομάδας υπάρχει και τους το δίνουμε, όμως οι απαιτήσεις είναι υψηλές.

Άλλωστε ο ίδιος ο Τούρκος έθεσε πολύ υψηλά τον πήχη με τις… παρακινδυνευμένες δηλώσεις που έκανε και «φλέρταρε» έντονα με το να τις βρει μπροστά του. Εν τέλει η ομάδα του τα κατάφερε και τώρα πρέπει να ολοκληρώσει στο 5ο ματς την πρόκριση στο F-4. Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να αφήσει περιθώρια στη Μακάμπι η οποία θα έρθει με την ψυχολογία υπό του μηδενός. Αν το κάνει ντέρμπι θα ευθύνεται ο ίδιος και όχι η ικανότητα της ομάδας του Κάτας.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα