Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ των ντέρμπι

Από τη μία υπάρχουν οι πρόσφατες γκέλες στα παιχνίδια που θεωρητικά ήταν του χεριού του. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ αλλάζει στα ντέρμπι.

Είναι αισθητή η διαφορά αντιμετώπισης και αποτελεσματικότητας που έχουν οι «πράσινοι» στους αγώνες με τους κατώτερους αντιπάλους συγκριτικά με αυτούς απέναντι στους διεκδικητές του τίτλου. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως στο πρώτο μισό της σεζόν, δηλαδή στην προ Τερίμ εποχή, βλέπαμε το ακριβώς

αντίθετο. Τότε ο Παναθηναϊκός δεν λάθευε με τους λεγόμενους μικρομεσαίους, αλλά δεν έπαιρνε ντέρμπι.

Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Τούρκος τεχνικός, πολύ γρήγορα ήρθαν τα δύσκολα. Την ώρα που εκείνος είχε να διαχειριστεί σημαντικούς τραυματισμούς, η ομάδα του έπαιζε το ένα μεγάλο παιχνίδι μετά το άλλο.

Δεν έχει κλείσει τρεις μήνες ο Τερίμ στο «τριφύλλι» και ήδη έχει παίξει τέσσερις φορές με τον Ολυμπιακό, τρεις με τον ΠΑΟΚ και μία με την ΑΕΚ. Σε αυτούς τους οκτώ αγώνες έχει τρεις νίκες και άλλες τόσες ισοπαλίες . Επίσης, έχει πάρει και δύο προκρίσεις στο Κύπελλο.

Απέναντι στον Ολυμπιακό ο Τερίμ έχει δύο νίκες στο πρωτάθλημα (2-0 και 1-3) και δύο ισοπαλίες (1-1 και 0-0) στο Κύπελλο. Εκεί πανηγύρισε πρόκριση στην επόμενη φάση μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Χειρότερος, μάλιστα, ήταν μόνο στη ρεβάνς του Κυπέλλου. Ακόμη και εκεί, όμως, ο Παναθηναϊκός των αρκετών τραυματισμών είχε σημαντικές ευκαιρίες στο 90λεπτο.

Με τον ΠΑΟΚ μετρά μία ήττα στο πρωτάθλημα όντας αισθητά χειρότερος, παρά τις δύο ευκαιρίες προς το τέλος για να πάρει βαθμό, και την πρόκριση στο Κύπελλο στα πέναλτι (0-1 στην Τούμπα, 0-1 στη Λεωφόρο στην κανονική διάρκεια και 1-2 στην παράταση).

Όσο για την ΑΕΚ, ο Τερίμ την έχει αντιμετωπίσει μία φορά και αυτή στην Opap Arena. Άγγιξε το διπλό και δέχτηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Και πέρα από τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντική και η εικόνα.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός, Τερίμ,panathinaikos, terim