Παναθηναϊκός: Τα πρώτα λόγια του Φατίχ Τερίμ – Το πρωτάθλημα, ο Αλαφούζος και ο Ερντογάν

Και επίσημα στην εποχή Φατίχ Τερίμ πέρασε ο Παναθηναϊκός, με τον Τούρκο προπονητή να φτάνει στο «Ελ. Βενιζέλος» το μεσημέρι της Τετάρτης (27/12).

Ο 70χρονος τεχνικός πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις, τονίζοντας πως το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου τον έπεισε για να δεχτεί την δουλειά.

«Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο δεν κράτησε πολύ, γιατί υπήρξε μεγάλη ενέργεια μεταξύ μας. Ο πρόεδρος ήξερε τι ήθελε και με το πλάνο που μου παρουσίασε, αποφάσισα άμεσα να αποδεχτώ

την πρόταση», εόπε.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τι γνώσεις που έχει για το ελληνικό πρωτάθλημα και τα όσα ξέρει για την τωρινή κατάσταση του Παναθηναϊκού, δήλωσε:

«Ακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν έχω τον απόλυτο έλεγχο. Θέλω να βρεθώ με την ομάδα, να γνωρίσω την ομάδα, να δω τι ελλείψεις έχουμε ώστε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καιρό να πάρει το πρωτάθλημα. Όπου και αν πηγαίνω, πηγαίνω για να κερδίσω και την υπογραφή δεν την βάζω μόνο στο χαρτί, αλλά και στην καρδιά μου. Υπάρχει ανταγωνισμός τεσσάρων ομάδων, έχουμε ποιοτικούς και δυνατούς αντιπάλους, τους σέβομαι.

Κι εμείς ως Παναθηναϊκός μας λείπει το πρωτάθλημα, μας λείπει η Ευρώπη, οπότε οι στόχοι είναι πολύ ανοικτοί. Είχαμε μια τέτοια συζήτηση με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού».

Από ‘κει και πέρα, σχετικά με το συμβόλαιό του, ανέφερε: «Με τον πρόεδρο είχαμε μιλήσει αρχικά για έξι μήνες, όμως καταλήξαμε στον ενάμιση χρόνο συμβολαίου, γιατί έχουμε ένα στόχο και πρέπει να τον πετύχουμε. Ο Παναθηναϊκός πάλεψε πέρυσι μέχρι τέλους και μάζεψε αρκετούς πόντους.

Θέλω να δουλέψουμε με χαρά και διάθεση για να πετύχουμε το στόχο μας. Έχω δει κάποιους πολύ ποιοτικούς παίκτες και από τον καθένα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο».

Μάλιστα, αποκάλυψε και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Είμαι από την απέναντι πλευρά της θάλασσας. Είχα και ένα τηλεφώνημα από τον κ. Ερντογάν για να με συγχαρεί. Πολλά χρόνια έχω υπηρετήσει και την Εθνική, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί είμαστε δύο χώρες που μοιραζόμαστε πολλά χρόνια αυτή τη θάλασσα. Σύντομα θα έρθει και η γυναίκα μου εδώ.

Τέλος, σχετικά με την συνύπαρξη του με τον Εργκίαν Αταμάν:

«Όταν ήμουν στην Φιορεντίνα και ο Αταμάν ήταν στην Ιταλία. Τώρα συμβαίνει το ίδιο. Συναντιόμαστε στην Ελλάδα. Θέλω να χαιρετίσω όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα