Ρωσία: Φόβοι ότι Αμερικανοί θα ρίξουν Tomahawk στο Ντονμπάς

Για τα καλά στο παιχνίδι του Ντονμπάς φαίνεται ότι μπαίνουν οι ΗΠΑ, αν κρίνει κανείς από το δημοσίευμα του πρακτορείου Avia.Pro στη Ρωσία.

«Ένα αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εντοπίστηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα», αναφέρεται στο ξεκίνημα.

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι «μπορεί να κατευθύνει πυραύλους Tomahawk

στο Ντονμπάς».

Κοινώς εκφράζονται φόβοι ότι οι Αμερικανοί δεν θα μείνουν αμέτοχοι στο μέτωπο που έχει ανοίξει η χώρα με την  Ουκρανία.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ρεπορτάζ:

«Ο κίνδυνος να χτυπηθεί το Ντονμπάς από τους αμερικανικούς Tomahawks, έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Στο περιθώριο της άφιξης του αμερικανικού αντιτορπιλικού πυραύλων USS Porter στην Ουκρανία, έγινε γνωστό ότι πριν από λίγες ώρες εμφανίστηκε ένα αμερικανικό αεροσκάφος Boeing E-8C πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Να σημειωθεί ότι το USS Porter μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει βασικούς στόχους στη Νέα Ρωσία.

Κι αυτό γιατί σε αυτό υπάρχουν 90 πύραυλοι «cruise» Tomahawk.

Το αεροσκάφος Boeing E-8C, από την πλευρά του, χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του στόχου κατά την εκτέλεση επιδρομών πυραύλων.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους να υποστηρίξουν τις χώρες του ΝΑΤΟ και τους εταίρους της συμμαχίας στη Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο το Πεντάγωνο δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες.

Αυτό δημιούργησε αρκετά ερωτήματα, καθώς νωρίτερα οι αποστολές του αμερικανικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα συνοδεύονταν από:

αναφορές διεξαγωγής ασκήσεων ήδιασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην περιοχήΤι υποστηρίζει ειδικός από τη Ρωσία για τη στάση των ΗΠΑ

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ Ζελένσκι και Μπάιντεν, ο κίνδυνος να παρέμβουν οι ΗΠΑ στο Ντονμπάς είναι πολύ υψηλός.

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί εστιάζουν στο γεγονός ότι η Ουάσιγκτον είναι πολύ επιφυλακτική για τυχόν προκλητικές ενέργειες.

Κι αυτό γιατί στη Μαύρη Θάλασσα τα πλοία των ΗΠΑ είναι ουσιαστικά ανυπεράσπιστα και μπορούν να καταστραφούν σε λίγα λεπτά.

«Υπάρχουν μισό εκατομμύριο Ρώσοι πολίτες στο Ντονμπάς. Θα ήθελε η Ουάσιγκτον να τους χτυπήσει, γνωρίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα παρέμβει η Ρωσία;

Ταυτόχρονα, κάλλιστα μπορεί να πραγματοποιήσει χτυπήματα με ακρίβεια.

Για παράδειγμα, σε τοποθεσίες τεθωρακισμένων οχημάτων, θέσεις πυροβολικού, αποθήκες όπλων κ.λπ.

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός, αν και πιθανότατα οι ΗΠΑ προσπαθούν μόνο να κάνουν πόλεμο νεύρων στη Ρωσία», σημειώνει ειδικός».

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα