Σαν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου: Το φοβερό γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου κόντρα στην Πόρτο (vid)

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Σεπτεμβρίου του 1997 όταν ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Πόρτο για τον πρώτο αγώνα των ομίλων του Champions League.

Αυτός ήταν και ο πρώτος αγώνας για τον Ολυμπιακό στην φάση των

ομίλων του «Champions League». Η ομάδα του Πειραιά όμως, δεν θέλησε να μείνει σε ρόλο κομπάρσου σε αυτή την πρώτη της παράσταση και έδειξε τα… δόντια της.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, βγήκαν με θάρρος και θράσος στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ωθούμενοι από τους  75 χιλιάδες θεατές που είχαν κατακλύσει το γήπεδο και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 1-0.

Το νικητήριο τέρμα της αναμέτρησης το σημείωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Το ιστορικής σημασίας γκολ σημειώθηκε στο 6ο μόλις λεπτό του ματς. Τη σεζόν 1997-1998 μάλιστα, χαρακτηρίστηκε και ως το κορυφαίο της χρονιάς.

Ο 23χρονος τότε Στέλιος Γιαννακόπουλος, εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» αρκετά έξω από την περιοχή του Ρουί Κορέιρα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια επικράτησε πανζουρλισμός στις εξέδρες με το φοβερό γκολ του Γιαννακόπουλου να μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στις μνήμες των φιλάθλων.

Δείτε το φοβερό σουτ του Γιαννακόπουλου που κατέληξε στα δίχτυα:

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Τοχούρογλου, Ανατολάκης, Καραταΐδης, Βαρεσάνοβιτς, Γεωργάτος (Γκόγκιτς), Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης, Πασαλίδης, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής (60′ Νταμπίζας), Ίβιτς  (90′ Σαμπανάτζοβιτς).

Πόρτο: Κορέιρα, Μέντες, Πίντο (33′ Μπαρόσο), Αλοΐζιο, Σάντος, Μπάρος (51′ Καπούτσο), Ζάχοβιτς, Φόλια (60′ Αρτούρ), Ντρούλοβιτς, Κονσεϊσάο.

Ευαγγελία Κουτσιανούδη για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα