Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Αθάνατος! Τιμή στη μνήμη του, την Κυριακή στην Τρίπολη

16:03 1/2/2024 - Πηγή: Sportime

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η μνήμη του θα πρέπει να τιμάται καθημερινά. Σε κάθε ευκαιρία, κανονικά ούτε με κάποια αφορμή, ημερολογιακή τύπου σαν σήμερα. Η προσφορά του στην πατρίδα και την ιστορική μνήμη μάλλον δε θα αποτυπωθεί ποτέ κατάλληλα. Ο Κολοκοτρώνης αυτά που πρόσφερε και έδωσε στην Ελλάδα

είναι αθάνατα. Ιστορικά θα έλεγε κάποιος χρειάζονται κι άλλες προσπάθειες για αντιληφθούν άπαντες το ανάστημα του ανδρός.

Η μνήμη του θα τιμηθεί την Κυριακή που έρχεται (4/2) στην Τρίπολη. Θα λάβει χώρα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο υπέρ της μνήμης και της ανάπαυσης της ψυχής του. Η εκκλησιαστική αυτή δράση που διοργανώνεται από τη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας θα διεξαχθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 17:30, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου, θα πραγματοποιηθεί και φιλολογικό Μνημόσυνο στη μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Θα ψαλεί η Ακολουθία του Εσπερινού και θα ακολουθήσει η ομιλία του Μελέτη Μελετόπουλου, ο οποίος είναι διδάκτορας οικονομικών και κοινωνικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης.Η ημερομηνία φυσικά και δεν είναι τυχαία. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο στις 4 Φεβρουαρίου του 1843 στο σπίτι του. Ο Κολοκοτρώνης, που η ίδια η χώρα του, που ο ίδιος έδωσε και το αίμα του για να σταθεί στα πόδια της τον είχε καταδικάσει σε θάνατο.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα