Τι κάνουν οι 3+1 καλοκαιρινές πωλήσεις του ΠΑΟΚ; – Η ζωή μακριά από την Τούμπα για Αουγκούστο, Ίνγκασον και Νάρεϊ

Ο ΠΑΟΚ και το φετινό καλοκαίρι, εκτός από το κομμάτι της μεταγραφικής του ενίσχυσης, φρόντισε και εκείνο των πωλήσεων, με τους Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ίνγκι Ίνγκασον και Κάλεντ Νάρεϊ να αποχωρούν από την Τούμπα.

Ειδικότερα, ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, προχώρησε στην πώληση

του Ίνγκι Ίνγκασον έναντι 4.000.000 ευρώ στη Μίντιλαντ, του Ντόουγκλας Αουγκούστο στη Ναντ αντί του ποσού των 5.500.000 ευρώ (20% των χρημάτων πήγαν στην Κορίνθιανς) ενώ τελευταίος χρονικά πωλήθηκε στη Σαουδική Αραβία για 2.000.000 ευρώ ο Κάλεντ Νάρεϊ (10% των χρημάτων καρπώθηκε η Φορτούνα Ντίσελντορφ).

Στους παραπάνω θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τα κέρδη που είχε ο δικέφαλος από τη μεταγραφή του Λούκας Τέιλορ στη Σαχτάρ Ντόνετσκ έναντι 300.000 ευρώ.

Τι κάνουν όμως αυτές οι 3+1 καλοκαιρινές πωλήσεις του ΠΑΟΚ μακριά από τη Θεσσαλονίκη και την Stoiximan Super League;

Η ζωή μακριά από την Τούμπα για Αουγκούστο, Ίνγκασον και Νάρεϊ

To παρόν βρίσκει τόσο τον Βραζιλιάνο, τον Ισλανδό αλλά και τον Γερμανό σε άλλες πολιτείες και με αυτόν τον τρόπο το ερώτημα από εδώ και πέρα μεταφέρεται στις ομάδες και στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται…και το μόνο που μένει να δούμε είναι αν στο τέλος θα κριθούν το ίδιο πετυχημένοι όπως στο πέρασμα τους από την Τούμπα.

Ντόουγκλας Αουγκούστο

Ο 26χρονος παίκτης ήταν ο MVP της μεσαίας γραμμής του δικεφάλου του βορρά την περασμένη αγωνιστική περίοδο και όπως είναι λογικό, η αποχώρηση του πλήγωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η ευκαιρία της παρουσίας του όμως σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως αυτό της Ligue 1 τον έκανε να φορέσει να κίτρινα της Ναντ.

Στον γαλλικό σύλλογο έως τώρα, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, έχει καταγράψει 9 εμφανίσεις για όλες τις διοργανώσεις, με τον αγωνιστικό χρόνο που έχει πάρει στα πόδια του να μεταφράζεται σε 603 αγωνιστικά λεπτά με τη Ναντ να βρίσκεται στην 9η θέση με 11 πόντους.

Μάλιστα, στο πρόσφατο παιχνίδι με το Στρασβούργο ο Ντόουγκλας τραυματίστηκε σοβαρά και παρότι υπήρχαν έντονοι φόβοι για σοβαρό τραυματισμό στον μηνίσκο, ο λατίνος θα παραμείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για ένα μήνα, αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον

Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε εκτός από αρχηγό και τον πυλώνα της ασπρόμαυρης άμυνας τα τελευταία χρόνια. Η απόφαση του να αφήσει τον ΠΑΟΚ για την Μίντιλαντ προκάλεσε χωρίς καμία αμφιβολία παγωμάρα.

Κάτι το μεγάλο συμβόλαιο σε απολαβές αλλά και χρονική διάρκεια (σε ισχύ έως το 2028) που του προσέφεραν οι Δανοί, κάτι το γεγονός πως θα βρισκόταν μια ανάσα από την πατρίδα του, τον έκαναν να αφήσει ένα γνώριμο και αγαπητό περιβάλλον για τον ίδιο.

Πλέον, με τη φανέλα της Μίντιλαντ, μετράει 10 συμμετοχές, με την ομάδα του να βρίσκεται στην 5η θέση με 18 πόντους σε 11 αναμετρήσεις στην Superligaen.

Κάλεντ Νάρεϊ

Μακριά από την Τούμπα συνεχίζει όμως και ο Κάλεντ Νάρεϊ με τον Γερμανό να παραμένει στα ασπρόμαυρα μόλις για έναν χρόνο, προλαβαίνοντας όμως να αφήσει το στίγμα του.

Τα όσα πέτυχε κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2022/23 (35 συμ., 8 γκολ, 11 ασίστ), αποτέλεσαν διαβατήριο για μια καλή μεταγραφή και η Σαουδική Αραβία, ιδίως το περασμένο καλοκαίρι αποτέλεσε οικονομικό θέλγητρο για κάθε ποδοσφαιριστή.

Έτσι και για τον Γερμανό winger που πλέον αγωνίζεται για λογαριασμό της Al-Khaleej που πλήρωσε αδρά για να τον αποκτήσει και με την οποία μετράει 12 συμμετοχές και 1 γκολ.

Λούκας Τέιλορ

Ο Βραζιλιάνος δεξιός οπισθοφύλακας μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει πολλά πράγματα στον ΠΑΟΚ, όμως κατόρθωσε να φέρει έσοδα μέσω της πώλησης του στην Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Τι κι αν ο Τέιλορ έχει αποχωρήσει από την Τούμπα, τον Αύγουστο του 2022, με έναν χρόνο στην Ουκρανία πωλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Σαχτάρ έναντι 300.000 ευρώ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα τον δούμε με την ομάδα του Ντόνετσκ, η οποία και επέλεξε να τον αφήσει ελεύθερο.

Όντας στη λίστα των free agents, ο Τέιλορ βρήκε τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη και πάλι στο Ουκρανικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά για την FK Polissya, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους χωρίς να έχει προλάβει να καταγράψει κάποια συμμετοχή.

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα