Τηλεθέαση Nielsen : Χρήστες με μηχανάκια προσεγγίζουν δημοσιογράφους και εκπομπές!

Τηλεθέαση Nielsen επί πληρωμή; Υπάρχει τρόπος να διασφαλίσει η εταιρεία την αξιοπιστία όσων έχουν μηχανάκια Nielsen; Γνωρίζει με βεβαιότητα πως δεν έρχονται σε επαφή με δημοσιογράφους και εκπομπές; Σοβαρές οι καταγγελίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο…

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναστατώνουν την τηλεοπτική αγορά! Ο λόγος; Οι δημοσιεύσεις που αναφέρουν την ύπαρξη «μηχανημάτων Nielsen» στα σπίτια τους πυροδοτούν ερωτήματα σχετικά

με την διασφάλιση της εμπιστευτικότητας και την αποτροπή του επηρεασμού των δεδομένων τηλεθέασης.

Η Nielsen, η κορυφαία υποτίθεται (μιας και έχει το μονοπώλιο) εταιρεία μέτρησης τηλεθέασης, χρησιμοποιεί ένα δίκτυο νοικοκυριών όπου ειδικά μηχανάκια καταγράφουν τις τηλεοπτικές συνήθειες των θεατών. Αυτά τα δεδομένα αποτελούν τη βάση για τα ratings που επηρεάζουν τον προγραμματισμό των καναλιών, τις διαφημιστικές δαπάνες και τελικά ολόκληρη την τηλεοπτική βιομηχανία.

Ωστόσο αναρτήσεις χρηστών στο Twitter και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι διαθέτουν αυτά τα μηχανάκια Nielsen, εγείροντας σοβαρούς προβληματισμούς.

Τηλεθέαση Nielsen: Οι ανησυχίες εστιάζονται σε τρεις κύριους τομείς:Διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών: Το γεγονός ότι χρήστες δημοσιοποιούν τη συμμετοχή τους στο panel της Nielsen εγείρει ερωτήματα σχετικά με την τήρηση της εμπιστευτικότητας. Είναι άγνωστο αν η Nielsen δεσμεύει τα μέλη της με συμβόλαια εχεμύθειας, ωστόσο, η δημόσια αποκάλυψη αυτή δημιουργεί ένα περιβάλλον ευνοϊκό για παραβιάσεις.Επικοινωνία με πρόσωπα των media: Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ακόμα και επικοινωνία με δημοσιογράφους και εκπομπές, ενισχύοντας τους φόβους για πιθανή χειραγώγηση των αποτελεσμάτων. Η γνώση του ότι μια συγκεκριμένη εκπομπή παρακολουθείται από τη Nielsen θα μπορούσε να επηρεάσει τη συμπεριφορά των θεατών, αλλοιώνοντας τα δεδομένα.Απειλή προς την αξιοπιστία των μετρήσεων: Συνολικά, αυτά τα περιστατικά θέτουν υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα ολόκληρου του συστήματος της Nielsen. Εάν η εμπιστευτικότητα δεν διασφαλίζεται και τα δεδομένα είναι ευάλλωτα σε επηρεασμούς, τότε η αξιοπιστία των ratings τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Η Nielsen οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα αυτά τα ζητήματα. Έρευνα για πιθανές παραβιάσεις των όρων χρήσης, δημόσια τοποθέτηση σχετικά με το ζήτημα και σαφή μέτρα για την αποτροπή μελλοντικών περιστατικών είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης στην εγκυρότητα των μετρήσεων τηλεθέασης. Η διαφάνεια και η ακεραιότητα αποτελούν το θεμέλιο της τηλεοπτικής βιομηχανίας, και η Nielsen οφείλει να λάβει τα απαραίτητα βήματα για την προστασία τους.

Μερικά από τα tweets

Κύριε Νίκο, να ξέρετε πως σταμάτησα να βλέπω την εκπομπή σας από τότε που με μπλοκάρατε
χωρίς ποτέ να έχω γράψει κάτι άσχημο για σας ή & για άλλους…

Επίσης σας ενημερώνω πως έχω σπίτι μου μηχανάκι της agb, αν αυτό σας ενδιαφέρει…#enwpiosenwpiw

— Μαίρη Σ. (@marylu_231) November 13, 2022

Νικόλα, εφόσον δε με ξεμπλόκαρες
πάω απέναντι στον Αντώνη…
Α, ξέχασα να σου πω ότι έχω μηχανάκι της AGB.
Καλό ξημέρωμα! #EnwpiosEnwpiw

— Μαίρη Σ. (@marylu_231) January 13, 2022

Πες τα! Κι εγώ σήμερα έβαλα να την δω και μου την έδωσε πάρα πολύ! Το τσοκαρο που το παίζει προοδευτική! Άλλαξα κανάλι και δεν την ξαναβλέπω ( κι έχω και μηχανάκι της Nielsen )

— @Λαρα Τρελαρα (@mqjtm4oN7s8uQSt) October 21, 2023

#sasmos Έλεος! Έτσι και συνεχίσουν την ηλίθια ιστορία Νικηφόρος-Μάρθα Βουρτση και δεν σημαζευεται δεν ξαναβλέπω #sasmos ,κι έχω έχω και μηχανάκι της Nielsen στο σπίτι μου, για όσους μετράνε ακροαματικότητα!

— @Λαρα Τρελαρα (@mqjtm4oN7s8uQSt) May 9, 2022

Μια άποψη φανατικού αντενικου τηλεθεατή για το απότομο κόψιμο της σειράς « μετά τη φωτιά» αυτό δεν δείχνει σεβασμό στον τηλεθεατή λυπαμαι έχω κ μηχάνημα Nielsen σπίτι μου 4 χρόνια

— Zeta Georga (@Zeta_Grg) January 5, 2024

Έχω και μηχάνημα της Nielsen σπίτι δυο χρόνια τώρα χαχα

— Zeta Georga (@Zeta_Grg) June 10, 2022

εν τω μεταξύ υποστηρίζω μπλε και έχω και μηχανάκι της AGB στην τηλεόραση μου μήπως να αρχίσω να το βλέπω από webtv?

— vasivou (@vasivou1) March 2, 2021

Τα έχω δει και ο Φοίβος το ξέρει καθώς τα είπαμε. Με ξέρει ως το παιδί με το μηχανάκι της nielsen (κατεγραφα θεαματικότητες)
χαιρετίσματα και σε όλους και πες στο φιλο Σ. Γραμμένο οτι η Σεροτονίνη βγήκε την κατάλληλη στιγμή που είμαι χάλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα